Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Uitrusting

Zo geniet je van een verse kop koffie onderweg

Tijdens een wandeling kan een kop koffie heerlijk zijn. De kenners begrijpen dat zo’n kopje koffie nóg lekkerder is als je hem vers zet. Maar dat is toch veel te veel moeite onderweg? Nou, dat valt dus wel mee. We vertellen je hoe je dit gemakkelijk kunt doen.

Wandelaars die aan het picknicken zijn

In samenwerking met Primus

De voordelen van koffie voor wandelaars

Een lekkere opkikker, zo wordt koffie vaak gezien. We drinken koffie om de dag of de wandeling een kickstart te geven. De cafeïne in koffie stimuleert namelijk het centraal zenuwstelsel, waardoor je je energieker, meer alert en minder vermoeid kunt voelen. Ook schijnt cafeïne (bij matig gebruik) een gunstig effect op hart en bloedvaten te hebben. Het antioxidant chlorogeenzuur kan beschermen tegen verstopte aderen.

Daarnaast wijzen diverse onderzoeken uit dat het ook voordelen biedt voor actieve mensen. Zo kan cafeïne in combinatie met koolhydraten zorgen voor een sneller herstel na inspanning. Bovendien helpt cafeïne bij het verbeteren van de concentratie en kan het drinken van een kop koffie een uur voor het sporten de bloedsomloop stimuleren, wat resulteert in een betere zuurstoftoevoer naar de spieren. Mogelijk kan het ook spierpijn verminderen. Voordelen waar je als wandelaar dus iets aan hebt!

Lees hier meer over de voor- en nadelen van cafeïne tijdens het wandelen

Een verse kop koffie in 3 stappen:

Stap 1: Heet water

Heet water zetten wanneer je op pad bent, regel je heel gemakkelijk met de Primus Lite+ set. Dit is een compacte all-in-one brander. Het systeem werkt zeer efficiënt, waardoor je gasverbruik tot een minimum wordt beperkt. De Lite+ set wordt standaard geleverd met een 500ml geanodiseerd aluminium pot, waar een 100 gram gasblikje in kan worden opgeborgen. En je krijgt er een duurzame hittebestendige hoes met vilten voering bij. Deze hoes is voorzien van een handig hengsel waarmee je gemakkelijk kunt schenken. Het geheel wordt door praktische clip bij elkaar gehouden en is daarmee eenvoudig op te bergen in je rugzak.

Set van Primus om verse koffie te zetten onderweg

Stap 2: Koffie en een koffiepers

Vervolgens voeg je de gemalen koffie toe en zet je de Coffee/Tea Press van Primus op de pot van de brander. Kook het water in je pot, voeg koffie (of thee) toe, langzaam persen en voilà! De koffiepers weegt overigens maar 40 gram, dus die kan gemakkelijk met je mee in je rugzak.

Koffiepers Primus

Stap 3: Een fijne mok

Ten slotte heb je nog een fijne mok nodig om optimaal van je verse kop koffie te genieten. En daar heeft Primus ook aan gedacht. De Primus Koppen zijn voorzien van een dubbelwandige wand gemaakt van roestrij staal. De mok heeft een inhoud van 0,2 of 0,3 liter. Zo kun je mooi twee kopjes inschenken. De mokken zijn afsluitbaar dus het is ook mogelijk om je kopje koffie van thuis mee te nemen. Hiermee houd je je drinken onderweg warm, zonder je handen aan de mok te verbranden. De mok en deksel zijn na gebruik gemakkelijk schoon te maken.

Primus Lite+

Probeer het zelf uit

De Lite+ is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Gas is apart verkrijgbaar. Bestel de brander en de accessoires online of vind een verkoper bij jou in de buurt. Dan kan je meteen ervaren hoe weinig ruimte de brander inneemt in je tas.

Bekijk de verkooppunten