Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Uitrusting

Stinkende wandelschoenen: 4 tips tegen nare geurtjes

Heb jij vaak last van stinkende wandelschoenen? Het is een veel voorkomend probleem, vooral als je jouw wandelschoenen vaak gebruikt. De onaangename geurtjes ontstaan meestal door transpiratie en bacteriën. In dit artikel delen we samen met Shoefresh vier handige tips om af te rekenen met stinkende wandelschoenen.

Stinkende Wandelschoenen Tips Tegen Nare Geurtjes

Tip 1 tegen stinkende schoenen: Voetverzorging

Een goede voetverzorging kan helpen om stinkende schoenen te voorkomen. Om de bacteriën die stank veroorzaken te weren, is het belangrijk om je voeten regelmatig te wassen met antibacteriële zeep in lauwwarm water. Zorg ervoor dat je ook goed tussen je tenen wast. Zo verwijder je de dode huidcellen en doodt je de bacteriën. Let er op dat je je voeten na het wassen goed afdroogt, wederom tussen je tenen. Als je met schone voeten je schoenen instapt kunnen oude luchtjes en bacteriën zich niet verder ontwikkelen.

Tip 2 tegen stinkende schoenen: Draag schone wandelsokken

Het is een inkoppertje maar om die nare geurtjes te voorkomen is het ook belangrijk dat je schone sokken in je wandelschoenen draagt. Was je sokken altijd volgens het label en laat ze goed opdrogen voordat je ze draagt. Mocht je snel zweetvoeten krijgen dan kan het ook fijn zijn om je sokken halverwege je wandeling te wisselen. Dit is beter voor je schoenen én je voeten. Ook kan het helpen om wandelsokken van merinowol te dragen. Deze zijn van nature antibacterieel.

Stinkende wandelschoenen: 4 tips tegen nare geurtjes - wandelsokken
Wandelsokken van Hanwag

Tip 3 tegen stinkende schoenen: Schoenen van binnen drogen

Ook op droge dagen worden je schoenen van binnen vochtig door het zweten van je voeten. Laat daarom je schoenen altijd goed drogen na een wandeldag. Het liefst trek je ze weer helemaal opgedroogd aan tijdens je volgende wandeling. Let op: om je schoenen zo lang mogelijk goed te houden is het belangrijk dat je ze niet droogt onder een hittebron zoals de verwarming. Hierdoor kan het leer en de lijm uitdrogen waardoor de schoenen beschadigen.

 Stinkende wandelschoenen: 4 tips tegen nare geurtjes - Shoefresh opod
Schoefresh opod schoenverfrisser

Een handig apparaat om je schoenen op lage temperatuur te drogen en weer op te frissen is de Shoefresh opod schoenverfrisser. Na elke wandeling zet je de schoenen even op het apparaat om op te drogen. Tevens worden je schoenen van binnenuit gereinigd met actieve zuurstof. Zodat na verloop van tijd de vervelende luchtjes zo goed als verdwijnen. Wandel.nl-redacteur Suze mocht de Shoefresh opod schoenverfrisser uittesten en was enthousiast!

Wandel.nl test: Shoefresh opod

Tip 4 tegen stinkende schoenen: Schoenen regelmatig schoonmaken

Het onderhoud van je schoenen is ook erg belangrijk om vervelende luchtjes te voorkomen én te verhelpen. Daarnaast verlengt het ook de levensduur van je wandelschoenen. Win win dus! De juiste verzorging helpt het ademend vermogen van je schoenen te behouden,  waardoor je voeten tijdens het lopen hun warmte en vocht kwijt kunnen. Lees hier meer over het onderhoud van je wandelschoenen.

Voor het hardnekkig werk kun je ook de binnenkant van je schoenen wassen met wat milde zeep en lauwwarm water. Het is dan wel belangrijk dat je je schoenen helemaal laat opdrogen voordat je ze weer gebruikt. Je kunt hiervoor proppen keukenpapier gebruiken om het vocht uit de schoen te trekken, vervang de proppen regelmatig. Nog makkelijk is die handige schoenverfrisser van Shoefresh, zo weet je zeker dat je schoenen optijd droog zijn voor je volgende wandeling.

Koop de Shoefresh opod schoenverfrisser met €10,- korting

Heb je na deze tips nogsteeds last van stinkende wandelschoenen of wil je er gewoon snel vanaf zijn? Dan kun je de Schoefresh opod 90 dagen zelf uitproberen. Daarnaast profiteren KWbN-leden van €10,- korting op hun bestelling. Meer informatie vind je via je ledenvoordeelpagina via de Wandel.nl-app. 

Bestel de Shoefresh opod
Stinkende wandelschoenen: 4 tips tegen nare geurtjes - Shoefresh opod schoenverfrisser
Shoefresh opod schoenverfrisser (Foto: © Shoefresh)