Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Uitrusting

Have a break en blijf gehydrateerd met deze drinkflessen

Neem jij drinken mee als je gaat wandelen? Met de Primus drinkflessen heb je altijd je drinken binnen handbereik en op temperatuur.

een Primus Klunken drinkfles in een rugzak.
Primus Klunken. (Foto: © Isabelle Edsmyr voor Primus)

In samenwerking met Primus

We weten allemaal dat we voldoende moeten drinken. Zeker bij een hogere temperatuur en luchtvochtigheid. Om te weten of je voldoende drinkt en hoeveel vocht je nodig hebt, gaven we eerder al eens deze tips op Wandel.nl. Je drinken voor onderweg meenemen kan heel makkelijk in één van de Primus drinkflessen. Hieronder vind je een selectie.

4x Primus Klunken drinkfles in verschillende kleuren
Primus Klunken.

Klunken drinkfles

In deze dubbelwandige fles met vacuüm-isolatie kun je 0,5 liter van je favoriete drank meenemen. Door de isolatiewand blijven koude drankjes koud en je thee of koffie juist warm.

Het woord 'Klunken' komt van het Zweedse werkwoord 'klunka' en betekent 'drinken in slokjes'. Je stopt deze praktische fles gemakkelijk in het zijvak van je rugzak en je bent altijd voorzien van een slok warme of koude drank tijdens je wandeling. De fles is verkrijgbaar in allerlei frisse kleuren, dus leuk te matchen met je rugzak of je outfit. En heel handig: door de brede opening is de fles eenvoudig te vullen en schoon te maken. Een groot voordeel van rvs is dat de geur van je drankje er niet in blijft hangen. De drinkfles is verkrijgbaar voor € 36,95.

Meer informatie

Trailbreak Vacuum drinkfles

Net als de Klunken biedt de Trailbreak Vacuum drinkfles dezelfde voordelen. Maar deze fles heeft een inhoud van 0,75 liter en de dop kan handig dienst doen als drinkbeker. De drinkfles is verkrijgbaar in de kleuren zwart en steel en kost € 42,95.

Meer informatie
mok en drinkflessen op het strand
Trailbreak Thermos in het midden. (Foto: © William Krantz voor Primus)
Blauwe Primus drinkfles met druppels water
Trailbottle in RVS. (Foto: © Stina Hjelm voor Primus)

Trailbottle

De ideale fles voor de bergwandelaar om water in mee te nemen is de Trailbottle. Een groot voordeel is dat de meeste filters en waterzuiveraars op deze fles passen. Dus als je onderweg je water wilt bijvullen met natuurwater, dan kun je met behulp van je filter gerust drinken. Deze rvs drinkfles is verkrijgbaar in de kleuren blauw, rood, mos en zwart voor € 25,95.

Meer informatie

De drinkflessen van Primus zijn verkrijgbaar bij verschillende winkels bij jou in de buurt. Bekijk hieronder waar je terecht kunt.

Dit zijn de verkooppunten

Langer plezier van je drinkfles?

Met deze vijf praktische tips gebruik je de drinkfles optimaal en blijft jouw drinkfles in topconditie.

1.
Vul de thermosfles van te voren met kokend water om deze alvast op temperatuur te brengen. Hierdoor koelt je drank niet al af tijdens het vullen van de fles. Laat het kokend water kort in de fles zitten voordat je het afgiet en je de warme drank in de thermosfles giet.

2. Een volle fles houdt de warmte het beste vast. Neem je meerdere thermosflessen mee, drink ze dan één voor één leeg.

3. Vervang de fles als deze een deuk heeft (bijvoorbeeld nadat je de fles hebt laten vallen). Door de deuk is de isolerende tussenlaag niet meer intact, waardoor de fles minder isolatie heeft.

jongen drinkt uit gele Primus Klunken drinkfles
Primus Klunken. (Foto: © Stina Hjelm voor Primus)

4. Maak de thermosfles na gebruik schoon met een afwasborstel. De vaatwasser komt de levensduur van je drinkfles niet ten goede. Droog de fles van binnen goed af, om schimmel te voorkomen.

5. Bewaar de thermosfles altijd geopend, dus zonder de dop erop. Op die manier blijft de fles van binnen fris.