Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Uitrusting

Goede wandelgadgets zoals een fijne zonnebril maken je wandeling

Iedereen weet dat je voor het maken van een wandeling eigenlijk niets nodig hebt. En toch zijn er een heleboel zaken die je wandeling een stuk comfortabeler en gemakkelijker kunnen maken. Bijvoorbeeld een zonnebril en zeker ook in de winter kan een zonnebril goed van pas komen.

Vrouw met zonnebril

Wandel.nl in samenwerking met 24Webvertising

Je uitrusting kan jouw wandeling maken en breken. Goede wandelschoenen bijvoorbeeld kunnen het verschil maken tijdens de laatste kilometers van een vierdaagse. Dat geldt evengoed voor goede wandelsokken. Het dragen van een broek die net niet helemaal lekker zit kan een hele wandeling verpesten en ook een rugzak die niet geschikt is voor jouw rug maakt dat je wandeling finaal in de soep kan lopen. Ook het dragen van een goede zonnebril kan het verschil maken tijdens je wandeling. Gelukkig zijn er tegenwoordig een heleboel goede zonnebrillen voor dames en zonnebrillen voor heren in de handel die je wandeling een stuk aangenamer kunnen maken. En nee, die hoeven echt geen fortuin te gaan kosten. 

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een zonnebril?

Filterklassen en kleur glazen

De belangrijkste reden om een goede zonnebril te dragen, is om UV-straling te weren. Let bij het kopen van een zonnebril op de mate waarin een zonnebril UV-straling weert.  Er bestaan ook brillen met gewone gekleurde glazen die geen gegarandeerde UV-bescherming bieden. Deze getinte glazen zorgen er weliswaar voor dat je de ogen niet langer halfdicht moet knijpen bij buitenactiviteiten, maar zij beschermen onvoldoende. Zij zorgen er juist voor dat de pupillen, zodra het donker wordt, zich verwijden waardoor meer schadelijke stralen het oog binnen kunnen dringen.

Lees meer over de verschillende type filterklassen en UV-bescherming
Zonnebril in de zon

Zonnebril op sterkte

Uiteraard is het belangrijk om te weten of je een zonnebril op sterkte nodig hebt of dat je met een gewone zonnebril toe kunt. Heb je een zonnebril op sterkte nodig dan zit er niets anders op dan een bezoek brengen aan een opticien in de buurt. Deze kan je ogen meten en aan de hand daarvan de juiste glazen voor je bestellen

Kwestie van smaak

Heb je het geluk dat je gezonde ogen hebt zonder afwijkingen? Dan kun je ook prima online gaan shoppen voor je zonnebril. En dan is het vaak gewoon een kwestie van smaak. De ene zonnebril vind je nou eenmaal mooier dan de ander en past beter bij je dan de ander. Waar de één een houten zonnebril helemaal het einde vindt vind de anders het helemaal niets. En dat kan en mag ook. Wat zonnebrillen betreft kun je het zo gek bedenken als je zelf wilt.

De bekende Apple Watch, model Sport

Andere gadgets voor tijdens je wandeling

Een beetje wandelaar houdt wel van wat statistieken. Een sport- of smartwatch waarmee de prestaties kunnen worden gemeten is dan ook aan te raden. Zo zie je na je wandeling direct hoe ver je gelopen hebt, kun je met de GPS-tracker ook je route nog eens nakijken en weet je ook hoe snel je gewandeld hebt en wat dat met je hartslag heeft gedaan. Een beetje smartwatch telt ook nog eens de calorieën die je hebt verbrand tijdens je wandeling en kan nog veel meer interessante data voor je berekenen. Wandelstokjes zijn ook een aanrader voor wie tijdens het wandelen nog wel eens last krijgt van dikke vingers. En blarenpleisters zijn ook geen overbodige luxe.