Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Uitrusting

Getest: Herzog Support Compressiekousen

Ik ben een wandelaar die geregeld last heeft van scheenbeenklachten, ik wandel daarom graag met compressiekousen. De Herzog Supportkous was nieuw voor mij, je kunt daarom wel begrijpen dat ik volmondig ja zei op de uitnodiging om deze kousen te testen. Ik was vooral nieuwsgierig omdat Herzog Medical compressiekousen maakt, waarbij je maat wordt bepaald aan de hand van verschillende opmeetpunten. Zo heb je als wandelaar gegarandeerd een perfect compressieverloop en goede pasvorm.

Getest Herzog Support Compressiekousen: Herzog compressiesokken

Tekst: Suze Vermeer  

Compressie voor het wandelen

Herzog biedt twee soorten compressiekousen aan: de Met de kousen van Herzog ben je verzekerd van een optimale bloedcirculatie. Herzog biedt twee soorten compressiekousen aan: de PRO- en de SUPPORT-variant. Beide kousen hebben een afnemend drukverloop van de enkel naar de knie en zorgen ervoor dat vocht en afvalstoffen sneller worden afgevoerd. De PRO-kous (maximale compressie) is geschikt voor intensieve sporten en de SUPPORT-kous (medium compressie) is perfect voor bijvoorbeeld wandelen.

Ik mocht de SUPPORT-kous uitproberen. Bij de Support kous wordt je confectiemaat bepaald aan de hand van 2 opmeetpunten in combinatie met je schoenmaat. Herzog Medical heeft online een handige ‘Maatapp’ waar je je beenmaten kunt invoeren. Na het ingeven van mijn maten, krijg ik binnen no- time mijn unieke confectiemaat te zien. Super gebruiksvriendelijk en een fijn idee dat ik een kous op maat krijg die perfect past.

0086 Eemplein086

Mijn ervaring

Ik test de kousen op twee punten: het draagcomfort en het tegenhouden van overbelasting van mijn scheenbeen. Het draagcomfort is om te beginnen goed. Ik krijg de kousen redelijk gemakkelijk aangetrokken en voel meteen een fijne compressie, niet te weinig en niet te veel. Het verdikte voetbed voelt lekker zacht, zonder naden die blaren kunnen veroorzaken. Daarnaast zakken de compressiekousen niet af tijdens mijn wandeling.

Dan komt tijdens een flinke wandeling de grote test: Ga ik mijn scheenbeenklachten voelen? Onderweg gaat het supergoed, ik voel geen overbelasting of andere ongemakken opkomen. Eenmaal thuis plof ik neer op de bank en laat mijn benen rusten, nog steeds met de kousen aan. Het is altijd even spannend, maar ook nu voel ik geen klachten opkomen. Ook de volgende dag voelen mijn benen nog fit aan, wie weet stap ik gewoon weer naar buiten!

Conclusie

Ik ben zeer tevreden over de SUPPORT-compressiekousen van Herzog. Daar waar sommige compressiekousen tijdens het wandelen toch een beetje afzakken of weinig ondersteuning bieden, zitten deze kousen bij mij perfect. Het feit dat ik een kous draag die specifiek is afgestemd op mijn benen, draagt bij aan het comfort en de effectiviteit. Ik zou ze zeker aanraden, vooral als je lange wandeltochten op de planning hebt staan de komende tijd!

0079 Eemplein080
Getest Herzog Support Compressiekousen; Compressiesokken vrouw

Ook enthousiast geworden?

Ben je naar aanleiding van deze recensie ook enthousiast geworden? Probeer de sokken dan zelf uit! Je kunt ze gemakkelijk bestellen via de webshop van Herzog. Je kunt jouw perfecte maat eenvoudig berekenen via de maattabel. Hiervoor hoef je alleen je grootste kuitomvang, de omvang van je enkel en je schoenmaat in te voeren. 

Bekijk de webshop

⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯ 

De redactie van Wandel.nl heeft in ruil voor deze recensie een gratis paar compressiesokken van Herzog ontvangen. De review is onafhankelijk tot stand gekomen.