Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Route

Wandelen in Friesland: Pontje-wandelrondje Kop Bloksleat

Naar buiten! Koud? Juist in de donkere koude wintermaanden is het heerlijk om de buitenlucht op te snuiven en letterlijk een frisse loopneus te halen. Dan kan je zonder blozen dat extra handje pepernoten nemen bij je warme chocolademelk. Met de route die wij voor je in petto hebben, hoef je niet bang te zijn voor een extra pondje... eh pontje.

Pontje Wandelrondje Kop Bloksleat

Wandel.nl in samenwerking met Visit Friesland

In het waterrijke gebied tussen Sneek en Joure in Friesland is namelijk speciaal deze winter het pontje bij Rufus aan het water geopend. Deze veerpont brengt je naar het natuurgebied Kop Bloksleat waar een kamerkoor aan wilde vogels voor je klaar staat om je met hun zang en dans te vermaken. Overwinteren in Friesland is voor hen niet vreemd en ze zijn een gast die we graag terug zien komen. De wandelroute van 10 kilometer combineert uitwaaien langs het water met beschutte paden langs de Swettepoel en biedt voor ieder wat wils. Het grootste deel van deze route is onverhard, dus trek laarzen aan bij natte omstandigheden!

Opwarmen tijdens of na de wandeling kan bij Rufus aan het water. Maar een bezoek aan Sneek of Joure zijn ook de moeite waard. Wist je dat de bakermat van Douwe Egberts koffie in Joure ligt? Museum Joure is een maakmuseum en aan het eind van je bezoek neem je versgemalen koffie mee naar huis. Ben je een theeliefhebber? Dan fabriceer je een eigen theezakje volgens de officiële regels van de kunst van theezakvouwen of lekker creatief op je eigen manier.

Ontdek de pontjeswandelroute
Zonopkomst met winterse omstandigheden
Duo met baby wandelend tussen twee sloten in winterse omstandigheden