Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Route

Wandelen door de bloeiende Bollenstreek

Tussen eind maart en begin mei staan de meeste bollenvelden prachtig te bloeien. De Bollenstreek is dan een prima plek voor een mooie voorjaarswandeling. Wij vertellen waar je moet wandelen en tippen je ook een 3-daags diner arrangement in de streek.

Tulpenveld met luchtballon op de achtergrond

De meeste bollenvelden bloeien tussen eind maart en begin mei. Als eerste beginnen de krokussen en narcissen te bloeien, gevolgd door de hyacinten en de vroege tulpen. De bloei is uiteraard ook afhankelijk van de weersomstandigheden in februari, maart en april. Maar omdat het zulk heerlijk weer is geweest, verwachten wij dat de bollen op tijd vol in bloei staan.

Wandelroutes langs bollenvelden

Met het Wandelnetwerk Bollenstreek wandel je eenvoudig wandelroutes in de regio. Naast bollenvelden geniet je in de Bollenstreek ook van het strand, het duingebied, de polders en het zoete water. De routes bieden verrassende variatie. Naast de normale paden zijn er ook gebieden toegankelijk gemaakt waar je normaal gesproken niet zou wandelen. Zo kan je bijvoorbeeld wandelen tussen de koeien of zelfs door de bollenvelden en passeer je bruggetjes of trekpontjes. Waar het niet duidelijk is aangegeven, is het absoluut niet toegestaan om tussen de bollen te lopen.

Meer informatie over Wandelnetwerk Bollenstreek
Tulpenveld
Tulpenveld

Wandeltochten langs bollenvelden

NSL Bloemenwandeling (Noordwijkerhout)
Zaterdag 16 april organiseert de NSL in samenwerking met VVV Noordijkerhout de jaarlijkse bloemenwandeling. Je kunt kiezen uit routes van 10 km, 20 km of 30 km. Hier vind je meer info over de tocht.

Bollenwandeling Katwijk
Op zaterdag 7 mei 2022 zal de eerste Bollenwandeling vanuit Katwijk aan Zee worden georganiseerd door de Stichting Halve van Katwijk. Er staan vier routes op de planning: routes van 8 km, 15 km, 25 km of 30 km. Hier vind je meer info over de tocht.

Bloemenpark en Kasteel Keukenhof

Bloemenpark Keukenhof is misschien wel de meest bekende plek om de lente te vieren. Tijdens een bezoek aan het park wandel je langs meer dan 7 miljoen tulpen, hyacinten en narcissen. In 2022 is de bloementuin geopend vanaf 24 maart tot en met zondag 15 mei. Let op: je moet vooraf een kaartje reserveren op de website van Keukenhof. Maar wist je dat het Kasteel Keukenhof en het aangrenzende landgoed gratis te bezoeken zijn? Ook hier is het heerlijk wandelen in de kasteeltuin en het bos. Struin lekker rond of volg een van de uitgezette wandelroutes.

Meer info over Kasteel Keukenhof
Bloemenpark Keukenhof

Bloemencorso Bollenstreek

Tijdens de lente is er naast een wandeling langs de bloemenvelden nog veel meer te beleven in de Bollenstreek. Een leuk evenement om te bezoeken tijdens een weekendje weg is het jaarlijkse Bloemencorso Bollenstreek. Het corso wordt in 2022 gehouden op zaterdag 23 april.  

 NH Conference Centre Leeuwenhorst
NH Conference Centre Leeuwenhorst

Combineer je wandeling met een overnachting in de Bollenstreek

Op slechts een kwartier rijden van Kasteel Keukenhof en vlakbij het strand van Noordwijk aan Zee, staat NH Conference Centre Leeuwenhorst. Dit veelzijdige 4-sterrenhotel heeft alles in huis voor een heerlijke, relaxte vakantie. Ontspan na je wandeling in het verwarmde binnenzwembad of de prachtige sauna. Toch nog in actie komen? Dat kan zowel in de fitnessruimte, op de bowling- of squashbaan of tijdens een iets rustiger potje biljart in Sportcafé Cheers.

Het uitgebreide ontbijtbuffet staat garant voor een goed en gezond begin van de dag. Voor een fijn diner neem je plaats in het à-la-carte-restaurant, waar je geniet van sappige steaks of vis- en vegetarische gerechten van de California Broiler Grill. Nog even genieten van een slaapmutsje voor je naar je kamer vertrekt? Dan kun je terecht in de gezellige hotelbar. Rondom NH Conference Centre Leeuwenhorst zijn verschillende terrassen te vinden waarop het uitstekend toeven is op mooie dagen. In het hart van de oer-Hollandse Bollenstreek is het ultiem genieten in een sfeervol hotel midden in een prachtige, kleurrijke omgeving.

Boek hier
Ontspan in de wellness van NH Conference Centre Leeuwenhorst
Ontspan in de wellness van NH Conference Centre Leeuwenhorst