Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Route

Twents Blokje Om: 300 kilometer aan onmeunig wandelplezier

Twents Blokje Om staat voor maar liefst 300 kilometer aaneengesloten wandelroutes. Iedere route heeft een eigen thema. Je vindt hier onmeunig (is enorm in het Twents) wandelplezier.

Header | Twents Blokje Om: 300 kilometer aan onmeunig wandelplezier

Wandel.nl samen met Twente Marketing

Voor wie het nog niet weet: Twente is misschien wel het mooiste wandelgebied van Nederland. Zonde om het bij een klein blokje om te laten. Twents Blokje Om staat voor maar liefst 300 kilometer aaneengesloten wandel- plezier. Over stuwwallen. Dwars door beekdalen. Dat hoeft zeker niet in één keer. Je kunt ook delen van het “blokje om” lopen. In een weekend, als dagtocht of tijdens een ochtend of middag in je vakantie met het gezin.

Afbeelding 1 | Twents Blokje Om: 300 kilometer aan onmeunig wandelplezier

Tip

Een mooi moment om delen van de routes te lopen is tijdens de Elephant Parade. Vorig jaar was het al een groot succes in Ootmarsum, maar deze nazomer kan je ze vinden in heel Noordoost-Twente. Van 20 september tot en met 30 oktober gaan de kleurrijke olifanten Twente veroveren. Deze  'meest gefotografeerde tentoonstelling ooit' zorgt dus voor een mooie extra beleving tijdens het lopen van de Twentse blokjes om!

Afbeelding 2 | Twents Blokje Om: 300 kilometer aan onmeunig wandelplezier

Afwisselende thema's

Twents Blokje Om is een bundeling van meerdere, afwisselende wandelroutes, elk met een eigen thema. Thema’s die wat vertellen over de natuur in Twente, maar ook over de cultuur en de mensen, de Tukkers. Ook al loop je maar een klein deel van de 300 kilometer lange route, je beleeft al snel het echte Twente. De routes van het Twents Blokje Om kun je op veel plekken in Noordoost-Twente oppakken. Waar jouw route begint en eindigt bepaal je zelf. Start bijvoorbeeld met het kiezen van één van deze thema’s of routes door op de button hieronder te klikken.

Afbeelding 3 | Twents Blokje Om: 300 kilometer aan onmeunig wandelplezier

Heanig an!

In plaats van ’tot ziens’ zeggen ze in Twente ook wel: heanig an! Dat betekent zoveel als ‘doe rustig aan, pas goed op jezelf’. In een lagere versnelling is het leven namelijk veel leuker. Wandelen is een goede manier om dat te ervaren.

Meer info over het Twents blokje om