Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Route

Texel, wandeleiland bij uitstek

Texel is Nederland in het klein, wordt vaak gezegd. Dat zie je ook terug in het landschap en daarom is Texel ook zo geliefd bij wandelaars. Trek erop uit! Want nergens vind je zoveel verschillende landschappen als op Texel.

Vuurtoren en ondergaande zon
foto: Justin Sinner

Het heerlijke eiland bestaat uit een groot duingebied met veel variatie, een gemengd loof- en dennenbos, heide, uitgestrekte stranden, het wad en kwelders met bijzondere vegetatie. Maar vergeet ook niet het weide- en akkerbouwgebied met tuunwallen, schapenboeten, glooiend terrein en polders. Je vindt het hier allemaal en dat op zo’n beperkte oppervlakte. En met zo’n 225 km aan wandelpaden kom je op de mooiste plekjes. Of je nu een korte of een lange wandeling wilt maken: Texel is een heerlijk wandeleiland!

Op Texel vind je meer

Hier gaan gezelligheid, rijke flora en fauna, cultuur en een flinke dosis geschiedenis hand in hand. Zo beslaat het Nationaal Park Duinen van Texel meer dan een kwart van het eiland en vind je er 40 officiële natuurgebieden. Ook tref je overal op het eiland overblijfselen aan van de roerige geschiedenis én is er een rijk cultureel aanbod. Te midden van dit alles vind je 7 authentieke dorpjes, ieder met hun eigen sfeer en karakter. Hier dompel je je onder in een ruim aanbod aan restaurants, cafés en winkels. Overal wordt er veel aandacht besteed aan kwaliteit en goede voorzieningen, waarbij het lokale karakter op nummer 1 staat.

Duo wandelend met water op de achtergrond
foto Justin Sinner
Accommodatie op Texel

Overnachten op Texel

Het meest complete overzicht van accommodaties vind je bij VVV Texel. Hier heb je keus uit 1.700 vakantiehuizen, hotels, B&B’s, campings en groepsaccommodaties. Boek je via VVV Texel, neem dan ook een kijkje in de gratis @texel app! In de app vind je tientallen vouchers voor korting en leuke extraatjes bij Texelse ondernemers. De app is voor iedereen beschikbaar, maar wie zijn of haar verblijf via VVV Texel boekt, profiteert van extra voordeel. Download de gratis app via onderstaande button.

Download de @texel app

Meer weten over wandelen op Texel?

Klik voor een compleet overzicht van alle wandeltips en routes op onderstaande button.

Meer informatie