Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Route

Spa en omgeving: water, wildernis en wellness

Als je van water houdt, ga je naar Spa en omgeving. De stad is omringd door natuur. Wandel in de omgeving van Spa langs beken en romantische riviertjes.

CR | Header | Spa en omgeving: water, wildernis en wellness
WBT: David Samyn

Als je van water houdt ga je naar Spa en omgeving. De naam Spa is wereldwijd verbonden met water en met de weldaad ervan. Dat maakt Spa wereldhoofdstad van water! Je treft er vele bronnen die bekend zijn van het gelijknamige bronwatermerk zoals Barisart.

De stad Spa is omringd door natuur. Waar de adel vroeger ging paardrijden en jagen zijn het nu vooral wandelaars die de bossen opzoeken. Dan zie je waar al dat water vandaan komt. De omgeving is doorsneden door water. Wandelingen voeren vaak langs beken en riviertjes en laten je via bruggetjes van de ene naar de andere oever wandelen.

De Hoge Venen
WBT-JP Remy

De Hoge Venen

In de nabijheid van Spa liggen de Hoge Venen. Zoals de naam al aangeeft, is het een hooggelegen gebied. De veengrond werkt als een spons dat regenwater opneemt. Dat water zakt langzaam af naar lager gelegen gebieden en wordt onderweg op natuurlijke manier gezuiverd door zand en klei. Door de samenstelling van de grond neemt het water mineralen op. Als je in Spa en omgeving verblijft heb je twee heel verschillende landschappen binnen handbereik. Je kunt er kiezen voor wandelen op heuvelachtig en bebost Ardens terrein of je kunt uitwijken naar het uitgestrekte veenlandschap.

Bruisend Spa

Spa heeft een levendig centrum. Sinds de beginperiode van het toerisme, zo’n driehonderd jaar geleden, biedt Spa goede restaurants, gezellige winkels en een park waar je heerlijk onder de bomen kunt vertoeven. Het casino is een van de oudste van Europa en daarmee een bezoekje waard, ook als je geen gokje wilt wagen.