Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Route

Durbuy en La-Roche-en-Ardenne en omgeving: ruige natuur en lieflijke dorpen

De Ardennen rondom Durbuy en La Roche zijn populaire gebieden voor een vakantie. Deze streek heeft veel prachtige routes en heel veel wandelkilometers.

La-Roche-en-Ardenne
FTLB - P. Willems

De Ardennen rondom Durbuy en La Roche zijn populaire gebieden voor een (wandel)vakantie. De meanderende Ourthe-rivier met rotsformaties, rivierkloven en uitzichtpunten zorgt voor veel prachtige routes en heel veel wandelkilometers. Je hebt een grote kans om beverdammen tegen te komen als je op de oevers van de Ourthe wandelt.

Middeleeuws centrum

Durbuy is één van de best bezochte plaatsen in de Ardennen. Het middeleeuwse centrum zorgt voor veel sfeer. Het stadje biedt een brede keuze aan accommodaties en is dan ook een geliefde uitvalsbasis. En, ook belangrijk voor de Bourgondische inslag van onze zuiderburen: het plaatsje heeft een hele goede culinaire reputatie.

La-Roche-en-Ardenne

'Stonehenge' van de Ardennen

Vlakbij Durbuy ligt Wéris. Dit dorp wordt ook wel de 'Stonehenge' van de Ardennen genoemd. Je kunt in deze landelijke omgeving dolmens en menhirs (hunebedden) zien.

Ruïne op rots

Ook La Roche-en-Ardenne heeft grote aantrekkingskracht op bezoekers. Het centrum telt gezellige terrassen en winkels. De ware eye-catcher is de middeleeuwse burchtruïne op een hooggelegen rots. Naast wandelaars ontmoet je hier ook veel kajakkers en mountainbikers.