Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Route

Ruim 40 wandelroutes in Drenthe te downloaden

Wil je in Drenthe gaan wandelen? Via de website Eindje om in Drenthe kun je gratis ruim 40 wandelroutes zoeken en downloaden. De routes brengen je door alle landschappen van Drenthe: van heidevelden tot het kronkelende riviertje de Drentsche Aa.

Hunebed in Drenthe
Hunebed in Drenthe, foto: Rudy and Peter Skitterians via Pixabay

Op de website Eindje om in Drenthe kun je van iedere route een interactieve pdf downloaden. Deze kun je op je smartphone zetten. Je hebt op die manier een handige kaart, een audiotour en links naar YouTube-flimpjes bij de hand. Hiermee krijg je informatie over het gebied en over de planten en dieren die er leven. Ook kun je een gpx-bestand van de route downloaden.  

Het aanbod

De routes hebben een lengte tussen de 2 en 15 kilometer. Een greep uit het aanbod: de 5 kilometer lange route Drouwenerzand brengt je langs zandverstuivingen, waar je via de site informatie over woestijnplanten krijgt. Kun je de rode kraagjes van de rode heidelucifer ontdekken? Wandelroute Landgoed Rheebruggen (5 kilometer) gaat door een ‘goed bewaard geheim’. Je wandelt over smalle bospaden, door landgoedbossen en langs de akkers en boerderijen van Rheebruggen. In het voorjaar groeien er in dit gebied veel bosanemonen.

/40-routes-in-drenthe-te-downloaden1

Kruiden en vruchten plukken

Op Eindje om in Drenthe vind je ook vier Foodwalks. Dit zijn wandelroutes waarop je onderweg (afhankelijk van het seizoen) kruiden en vruchten kunt plukken. Op de route Foodwalk Ten Arlo kun je bijvoorbeeld in de nazomer en herfst zoeken naar bramen, herfstframbozen en vlierbessen.

Eindje om in Drenthe is een initiatief van Het Drentse Landschap. De stichting wil samen met partners als Nationaal Park Drentsche Aa en Landschapsbeheer de wandelroutes in de provincie promoten.