Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Route

Routes Waterloopbos

In het Waterloopbos vind je verschillende wandelroutes, die starten vanaf het Bezoekerscentrum Waterloopbos. Er zijn tochten van verschillende lengtes beschikbaar.

Kind gaat over een klein bruggetje over een slootje

De wandelroutes Waterloopbos in het kort

In het Waterloopbos vind je verschillende wandelroutes, die starten vanaf het Bezoekerscentrum Waterloopbos. Er zijn tochten van verschillende lengtes beschikbaar. Voor mindervaliden zijn twee routes van 1,8 en 2,5 km. In het Waterloopbos vind je de schaalmodellen van zo’n dertig grote waterwerken uit de hele wereld. Hier zijn de Deltawerken ontworpen, maar ook de havens van Rotterdam, Lagos, IJmuiden, Istanboel en Bangkok. Het Waterloopkundig Laboratorium deed jarenlang onderzoek in het Waterloopbos en bootste met water, stuwen, dammen en golfslagmachines de werkelijkheid na.

Maak Wandel.nl nog leuker

Ken jij een mooie wandelroute, waarvan je vindt dat deze hier genoemd moet worden? Heb je deelgenomen aan een wandelevenement en wil je je ervaringen delen met andere wandelaars? Stuur je verhaal, foto’s of filmpjes naar redactie@wandel.nl. Dan staat jouw verhaal binnenkort wellicht op Wandel.nl.

Meer informatie over deze route