Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Route

Ontvang een gratis wandelroutegids van Natuurmonumenten

Natuurmonumenten biedt wandelaars een gratis gids met wandelroutes aan. De routes zijn geselecteerd door de boswachters van Natuurmonumenten en gaan door verschillende natuurgebieden in heel Nederland. Van Groningen tot Limburg.

Natuurmonumenten
Foto: Natuurmonumenten

De routes in de gids van Natuurmonumenten nemen je mee langs kronkelige rivieren, statige buitenplaatsen, uitgestrekte weilanden of prachtige heidevelden. Er zijn 5 gidsen, die ieder een andere regio uitlichten. Je kunt kiezen uit de volgende regio's:

  • Groningen, Friesland en Drenthe
  • Flevoland, Overijssel en Gelderland
  • Noord-Holland en Utrecht
  • Zuid-Holland en Zeeland
  • Noord-Brabant en Limburg
Wandelroutegids

Handige informatie

De routegids van Flevoland, Overijssel en Gelderland brengt je onder meer naar het Landgoed Hackfort bij Vorden, in de Achterhoek. Op en rond het landgoed uit de veertiende eeuw liggen vijf wandelroutes. In een gids met wandelroutes in Gelderland mag Nationaal Park Veluwezoom niet ontbreken. In het heuvelrijke natuurgebied liggen heel veel mooie wandelpaden.

In de gids vind je van ieder gebied een plattegrondje en handige informatie over onder meer parkeerplaatsen en horecagelegenheden. Op die manier kun je een mooi startpunt van je wandeling uitzoeken.

Vraag de gratis gids aan

Wil je de gratis routegids van Natuurmonumenten ontvangen? Klik op onderstaande knop en vul je gegevens in.

Ja, ik wil de gratis routegids aanvragen