Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Route

Melkbussenroutes in Heerle

Gebied / Regio
Heerle
Karakteristiek
Weilanden en boerenland
Afstand
8.5km
Soort wandeling
Rondwandeling
  • Niet rolstoeltoegankelijk
  • Huisdieren toegestaan

Wie regelmatig over de snelweg van Roosendaal naar Bergen op Zoom rijdt, ziet ze al staan: de melkbussen van Heerle. Twee immens grote melkbussen pronken in het weiland. Wat niet veel mensen weten, is dat er ook een paar leuke melkbussenroutes in Heerle bestaan. Wandel je mee?

Startpunt
Naam
Gertrudiskerk
Straat
Herelsestraat 100
Postcode
4726 AH
Plaats
Heerle
wandelen door de weilanden met Melkbussenmarkering op de boom.
Melkbussenmarkering op de boom.

Tekst & foto’s: Claudia Sieben - claudiasnotebook.com

Stichting Leefbaarheidsgroep Heerle heeft, ondersteund door de gemeente Roosendaal, een aantal mooie wandelroutes in Heerle uitgezet. Deze melkbussenroutes zijn leuk om te wandelen en kunnen op een doordeweekse avond prima gelopen worden vanwege de beperkte afstand. In totaal kan je over vier verschillende routes 8,5 kilometer lopen.

Goed bewaard geheim

Online zijn deze routes nergens te vinden. Misschien omdat men dacht dat het niet de moeite waard zou zijn? Ik spotte af en toe al een bordje met een gekleurde melkbus erop en concludeerde dat het van een wandelroute moest zijn. Eenmaal de wandelroutes ontdekt, wilde ik ze natuurlijk graag delen. Want als je de tijd neemt en om je heen kijkt zijn ze zeker de moeite waard.

kerk van Heerle.
Kerk in Heerle, nu een dorpshuis.
oud pand waar slagerij in zat.
Anno 1967 zat in dit pand een slagerij.

Historie opsnuiven

Onderweg wandel je langs weilanden waar het gewas steeds wisselt. Ik kwam een veld met zonnebloemen tegen. Dat zal een prachtig zicht geven als ze in bloei staan. De route gaat ook door het dorp Heerle waar je langs verschillende karakteristieke pandjes loopt, zoals een oude slagerij. Ik vind het superleuk om een beetje historie op te snuiven. Wat ooit de bestemming van een pand is geweest en waar het destijds voor gebruikt werd, is vaak heel interessant.

Humoristische spreuken

Absoluut niet te missen is de kerk die nu als dorpshuis fungeert. Je wandelt ook langs humoristische spreuken zoals 'Drie keer links is ook rechts' of 'Ook een geluksvogel moet eens landen', op een standbeeldje en een bankje.

standbeeld bij de kerk.
Standbeeld bij de kerk in Heerle.
wandelen door de weilanden met de kerktoren van Wouw in zicht.
Kerktoren van Wouw in zicht.

Wouw

Vanuit Wouw wandel je zo naar Heerle om één van de melkbussenroutes te lopen. Kom je van wat verder? Dan parkeer je de auto gewoon bij de kerk van Heerle. Mocht je op Heerle uitgekeken zijn, dan kun je in Wouw nog wat extra kilometers maken. Geniet van deze schattige en verborgen routes die je in no-time hebt gelopen!

wandelpad door de weilanden
Wandelpad door de weilanden.

Meer informatie

  • Ontdek het karakteristieke dorpje Heerle en de groene omgeving
  • Gemarkeerde routes van 8,5 km. Volg de bordjes met melkbussen.
  • Parkeren kan gratis bij de kerk in Heerle
  • Horecatip: Café Hazelaar in Wouw

Help ons mee

Heb jij de route gelopen en kom je erachter dat de informatie op Wandel.nl niet klopt? Help ons en stuur een mailtje naar redactie@wandel.nl, dan passen wij het aan.