Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Route

Drie sprookjesachtige sneeuwwandelingen in Nederland

Dicht bij huis genieten van de sneeuw? Op Wandel.nl vind je drie tips voor een magische winterwandeling in Nederland. Alsof je door een schudbol met sneeuw loopt! Ook mooi zonder sneeuw trouwens.

Vijlenerbos

Zalig, als je ’s ochtends de gordijnen opentrekt en ziet dat de wereld is bedekt door een glinsterende witte deken. Nog fijner is het om in die maagdelijke sneeuw de eerste voetsporen te maken. Je krijgt vanzelf zin in een wandeling. Pak je wandelschoenen uit de kast, trek een extra laag kleding aan en ga op pad met deze tips! En mocht er geen sneeuw liggen: dan zijn de routes nog steeds de moeite waard.

Vijlenerbos (Limburg)

Tussen Epen en het Drielandenpunt bij Vaals ligt in de Zuid-Limburgse heuvels een langgerekt bosgebied. Door de hogere ligging is de temperatuur hier vaak lager dan elders in het land, waardoor er meer sneeuw, hagel en regen valt. Het klimaat lijkt op dat van de nabijgelegen Ardennen. Vanaf boscafé ’t Hijgend Hert starten diverse wandelroutes. Je kunt er na afloop lekker opwarmen bij een knapperend haardvuur.

Loonse en Drunense Duinen

Loonse en Drunense Duinen (Noord-Brabant)

Bos, heide en veel zand. In Noord-Brabant vind je een van de grootste stuifzandgebieden van West-Europa. Het hele jaar komen wandelaars van heinde en verre om te genieten van dit bijzondere landschap, wat nog eens extra speciaal wordt met een laagje sneeuw. Tip: neem een goede kaart of gps mee, voor het geval de markeringen ook ondergesneeuwd zijn. Natuurmonumenten heeft vijf wandelroutes in het gebied uitgestippeld.

De Hondsrug (Drenthe)

De Hondsrug strekt zich over 70 kilometer uit van Emmen tot de stad Groningen en is een gebied met ruggen en dalen. Dit UNESCO Global Geopark is rijk aan overblijfselen uit de ijstijd. Het landschap rond het Drentse Exloo vormt het kloppend hart. De steile Leewal die door het landschap kronkelt en het Hunzebos, bedekt onder een witte laag, geven een betoverende aanblik. Kijk hier waar je in de winter het mooist kunt wandelen. 

Schapen