Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Route

Daten? Ga op Wandeldate!

Wandel.nl duikt in de wereld van de liefde. Of meer specifiek: in de wereld van wandeldating.

Header | /daten-ga-op-wandeldate

De voordelen van wandeldaten

Wandelen is de ideale manier om te daten. Waarom? Misschien herken je het wel: je hebt in een gezellig café afgesproken met je date, maar je weet na een kwartier niet meer wat je moet zeggen. Je voelt je gespannen. Het weer hebben jullie al uitgebreid besproken en de kwaliteit van de koffie die jullie dronken is ook al de revue gepasseerd.

Met wandelen heb je veel minder last van dit soort ‘ongemakkelijke' stiltes. Je kunt al wandelend makkelijker een ontspannen gesprek voeren (je hoeft elkaar niet voortdurend aan te kijken) en stiltes vallen veel minder op. Bovendien dienen nieuwe gespreksonderwerpen zich voortdurend aan: de eerste bloemen die tot bloei komen, een mooi gebouw, of een roofvogel die in de verte op een paaltje zit. En mocht tijdens de wandeling blijken dat jouw date toch niet helemaal bij je past, dan heb je in ieder geval een mooie wandeling gemaakt.

Datingsites

De grote vraag is nu, hoe krijg je een wandeldate? Dat is in het huidige digitale tijdperk niet heel ingewikkeld. Op de website DeWandeldate kun je op zoek gaan naar singles die net als jij graag  wandelen en buiten zijn. Deze site had op 1 januari 2018 ruim 3000 leden. Je kunt één op één met iemand afspreken, maar je kunt ook deelnemen aan een groepswandeling met leeftijdsgroepen met gelijke aantallen mannen en vrouwen. Inmiddels zijn er 200 koppels via DeWandeldate tot stand gekomen en is er zelfs één DeWandeldate-baby geboren. Je kunt gratis een profiel aanmaken op DeWandeldate. Met een betaald lidmaatschap heb je nog extra mogelijkheden om contact te leggen met andere leden. Natuurlijk kun je ook op algemene datingsites zoeken naar iemand die net als jij graag wandelt, maar dit kost je wel wat meer moeite.

Appel | Hart

Tips voor als je gaat wandeldaten

Denk je jouw droomman of –vrouw te hebben gevonden en wil je deze al wandelend beter leren kennen? Hier 5 tips om je wandeldate zo prettig mogelijk te laten verlopen:

Tip 1: Spreek de eerste keer enigszins in de bewoonde wereld af. Ga niet met iemand die je nog niet goed kent meteen een verlaten gebied in. Een wandeling door de stad of door een stadspark is een goede en veilige locatie voor een eerste wandeldate.

Tip 2: Start vanuit een horecagelegenheid. Je kunt hier op elkaar wachten en kunt na afloop (mits er een klik is uiteraard) eventueel nog iets drinken en een nieuwe afspraak maken.

Tip 3: Als je allebei van georganiseerde tochten houdt: spreek af om samen aan een wandelevenement mee te doen. Je vindt alle wandelevenementen in de wandelagenda van Wandel.nl.

Tip 4: Maak de eerste keer niet meteen een hele lange wandeling. Beetje jammer als je date tegenvalt en je nog uren met elkaar zit opgescheept omdat je nog 20 kilometer moet lopen voordat je weer bij je beginpunt bent. Een wandeling van een kilometer of 5 is lang genoeg om een goede eerste indruk van elkaar te krijgen.  

Tip 5: Heb je inspiratie nodig voor romantische routes? Lees dan dit artikel met tips voor romantische routes.