Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Route

Dagwandeling 'Rond de Terpen'

Deze dagwandeling ‘Rond de Terpen’ heeft de plaatsen Ferwert en Hegebeintum als stopplaatsen. Je wandelt langs vaarten en kanalen en loopt langs de waddenkust vanwaar je bij goed weer Ameland kan zien liggen.

Wandelend duo
Duo wandelend over een graspad

De wandelroute Dagwandeling 'Rond de Terpen' in het kort

Deze dagwandeling ‘Rond de Terpen’ heeft de plaatsen Ferwert en Hegebeintum als stopplaatsen. Je wandelt langs vaarten en kanalen en loopt langs de waddenkust vanwaar je bij goed weer Ameland kan zien liggen. Vanaf de hele wandeling kun je de 16e eeuwse Ferwerter kerk zien liggen. Ferwert heeft had twee terpen, de Terpsterp en de Burmaniaterp (vernoemd naar de invloedrijke adellijke familie Burmania) In Hegebeintum loop je over de hoogste terp, gelegen op bijna 9 meter boven de zeespiegel en 13 meter boven het maaiveld.

De route is bereikbaar met het openbaar vervoer en start en eindigt in Ferwert. De lengte van de wandeling is 15 km en hij is rood/wit gemarkeerd. De wandeling is een onderdeel van het Noordzeepad.

Maak Wandel.nl nog leuker

Ken jij een mooie wandelroute, waarvan je vindt dat deze hier genoemd moet worden? Heb je deelgenomen aan een wandelevenement en wil je je ervaringen delen met andere wandelaars? Stuur je verhaal, foto’s of filmpjes naar redactie@wandel.nl. Dan staat jouw verhaal binnenkort wellicht op Wandel.nl.