Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Reizen

Wandel dit najaar de Wandel 4-Daagse in Marbella of Toscane

Zijn wandelen en vakantie vieren jouw twee favoriete hobby’s? Ontdek dan samen met wandelaars uit de hele wereld de Wandel 4-Daagse van Marbella of Toscane. Oad organiseert dit najaar weer twee mooie wandelreizen in samenwerking met KWbN.

wandelaars op pad aan de kust.

In samenwerking met Oad

“Door het wandelen kom je op plekken waar je anders niet zo snel zult komen als toerist”, vertelt Jessica van Boekel. Samen met haar vriend Barry deed ze mee aan meerdere Wandel 4-Daagses over de grenzen, waaronder die in Marbella. De combinatie wandelen en vakantie vieren spreekt haar erg aan: “Wij vinden het prettig om actief bezig te zijn en nieuwe omgevingen te ontdekken. En hoe kan dat beter dan door een vierdaagse te lopen tijdens de vakantie!” Hieronder lichten we twee Wandel 4-Daagses voor je uit, in het Spaanse Marbella en het Italiaanse Toscane. Ga jij net als Jessica gezellig mee?

Marbella: wandelen langs bergmeren en panorama’s van Andalusië


In oktober is het ideaal wandelweer in de Zuid-Spaanse badplaats Marbella. Het is het startpunt voor de 13e editie van de Wandel 4-Daagse Marbella van 5 t/m 8 oktober 2023. Of je nu kiest voor de wandelingen van 10, 20 of 30 kilometer: ze nemen je allemaal mee door het prachtige binnenland van Andalusië met gevarieerde panorama’s over de Costa del Sol en de Sierra Blanca, zoals vanaf het Altos de Marbella. Je loopt langs typische Spaanse dorpjes en prachtige bergmeren, zoals de Embalse de Istán en Lagos de Tortugas. De wandelingen gaan soms ook over het strand en zandpaden met verschillende hoogteverschillen en af en toe een pittige klim.

wandelen in de bergen.
Wandel 4-Daagse Marbella.
Wandel 4-Daagse Marbella.
Wandel 4-Daagse Marbella.

Tijdens de Wandel 4-Daagse van Marbella ontmoet je een heleboel andere wandelliefhebbers die speciaal naar Marbella afreizen om deel te nemen aan dit grootste wandelevenement van Spanje. Zodra jullie de finishlijn hebben gepasseerd, geniet je samen van de afterparty met live-muziek. Natuurlijk is er tijdens je vakantie ook alle tijd om even rustig te relaxen aan het strand of bij je hotel.

Oad biedt een 8-daags arrangement aan naar de Wandel 4-Daagse Marbella. Zij regelen de vlucht, transfer en het verblijf, zodat jij extra kunt genieten van je wandelreis.

Bekijk het arrangement

Toscane: wandelen langs wijnvelden en ander natuurschoon


Wandelen in Toscane is een reis terug in de tijd. De smalle steegjes, eeuwenoude gebouwen en het prachtige uitzicht over de uitgestrekte wijnvelden maken de Wandel 4-Daagse in Toscane een onvergetelijke ervaring. Van 29 september tot 2 oktober vindt het evenement plaats en kun je kiezen uit wandelingen van 15 of 25 kilometer per dag.

Montecatini Terme is de ‘Walking Village’ in Toscane, dé plek waar de routes starten en waar naderhand feest wordt gevierd met gezellige live-muziek. Wist je dat dit ook een van de belangrijkste thermaal badplaatsen is in Europa? In de welness-stad kun je heerlijk genieten van een van de thermen. Klinkt als een uitstekende uitvalbasis voor jouw wandelingen, niet waar? Van actief bezig zijn tot het ultieme relaxen.

glooiend landschap in Toscane.
Toscane.
wandelaars in Toscane.
Toscane.

Vanaf deze plek maak je wandelingen door middeleeuwse bergdorpjes met adembenemende vergezichten over het Toscaanse landschap. Afhankelijk van jouw gekozen wandelafstand, kom je bijvoorbeeld ook nog (met de trein) terecht in de omgeving van Montecarlo San Salvatore of Altopascio. Je wandelt dan een deel van de pelgrimsweg naar Rome, over eeuwenoude paden met uitgesleten karrensporen en langs de vele wijngaarden die Toscane zo rijk maken.

Na je wandelingen kun je je uiteraard volledig tegoed doen aan de alom geprezen Italiaanse keuken en wijnmenu’s. In de ‘Walking Village’ is altijd wat te beleven.

Van 29 september tot en met 2 oktober biedt Oad een 8-daags arrangement aan naar de Toscane. Daarbij is je vlucht, transfer, verblijf en reisleiding ter plaatse inbegrepen. Zo hoef jij alleen nog maar te genieten.

Bekijk het arrangement
Wandel 4-Daagse Toscane
feestende mensen met vlaggetjes.
Walking Village: altijd feest!

Dit wordt er allemaal voor je geregeld:

  • Vlucht, transfer en verblijf
  • Keuze uit hotels op loopafstand van het startpunt
  • Nederlandssprekende reisleiding ter plaatse
  • Korting van € 25,- op het arrangement als je lid bent van KWbN (let op: korting geldt per boeking)
  • Inschrijving voor de Wandel 4-Daagse
Boek nu je wandelreis

Vakantietip in het voorjaar: Wandel 4-Daagse Mallorca

Ga je liever in het voorjaar op wandelvakantie? Dan is de Wandel 4-Daagse in Mallorca misschien wat voor jou. Je kunt 18 t/m 21 april genieten van de Spaanse zon en heel wat mooie wandelingen.

Meer informatie
wandelaars rusten uit aan de rotskust van Mallorca.
Wandel 4-Daagse Mallorca.
wandelaars in de natuur