Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Reizen

Africa Hike: een uitdagende 6-daagse trektocht in Tanzania

Wandel jij in november tussen de giraffen en zebra's? Africa Hike is een onvergetelijke wandeluitdaging in Tanzania, een totaal andere omgeving dan je gewend bent.

Africa Hike 2022

Africa Hike is een unieke 6-daagse trektocht door een van de meest bijzondere gebieden van Tanzania; de East Usambara Mountains. Het is een uitdagende maar onvergetelijke wandeltocht, waarbij je gemiddeld 5 uur per dag door een bergachtig regenwoud met unieke flora en fauna trekt. In Amani Forest zijn wel 2.000 verschillende plantensoorten. Maar liefst 25 procent van de planten die je daar tegenkomt groeien alleen op die plek op de aarde! Verder wisselen prachtige vergezichten, indrukwekkende watervallen en mistige bossen elkaar af. En natuurlijk gaan we ook op wandelsafari in Mkomazi National Park om de Big Five te spotten. 

 

De Africa Hike vindt plaats van 5 tot 12 november. Het is een geheel verzorgde reis, van de vlucht en overnachtingen tot het eten, vervoer van bagage en opzetten en afbreken van de tenten. 

Amref Flying Doctors

Wat deze reis extra bijzonder maakt, is dat je het niet alleen voor jezelf doet, maar óók voor een goed doel. Je haalt sponsorgeld op voor Amref Flying Doctors en ziet met eigen ogen welk verschil jouw bijdrage maakt. Amref is een organisatie die vol overtuiging en lef werkt aan een gezond en sterk Afrika. Vooral de gezondheid van meisjes en jonge vrouwen willen zij blijvend verbeteren. Want als zij gezond zijn en blijven, kunnen ze werken en een beter leven opbouwen voor zichzelf en hun gezin. 

Africa Hike 2022
Het is bijna niet voor te stellen dat we in november in de warmte door de jungle lopen

Deelnemer aan het woord:

"Al jaren keek ik met nieuwsgierigheid naar evenementen voor Amref Flying Doctors. Ik was dan ook dolblij toen ik hoorde dat ze vanaf dit jaar Africa Hike organiseren. 'Zullen we?' Vroeg mijn lief, en ik hoefde er geen seconde over na te denken. Nog 8 maanden en dan zijn we in Tanzania. Ik zie er heel erg naar uit! Ga jij ook mee wandelen?" - Debbie, deelnemer Africa Hike.

Vraag hier meer informatie op
Afbeelding 2 | Africa Hike 2022