Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Reizen

De mooiste wandelplekken in Canada: tips

Ben je een echte natuurliefhebber? Dan is Canada de perfecte reisbestemming voor jou. Dit veelzijdige land heeft namelijk prachtige natuur. Wandel.nl zet de mooiste nationale parken van Canada voor je op een rij.

Canada: de bestemming voor natuurliefhebbers

Canada: de bestemming voor natuurliefhebbers

Ben je een echte natuurliefhebber? Dan is Canada de perfecte reisbestemming voor jou. Dit veelzijdige land heeft namelijk prachtige natuur. Ruige natuurgebieden, indrukwekkende bergen en helderblauwe meren: je vindt het allemaal in Canada. Ben je een echte avonturier en ben je tijdens je reizen het liefst in de natuur te vinden? Boek dan een reis naar Canada, je krijgt hier zeker geen spijt van.

De populairste nationale parken van Canada

De populairste nationale parken van Canada

Canada heeft maar liefst 39 nationale parken. In deze parken kun je de prachtige natuur van het land bewonderen. Bijvoorbeeld door hier met een 4x4 doorheen te rijden of mooie wandeltochten te maken. De populairste nationale parken? Die zetten we graag voor je op een rijtje. Dan weet je meteen welke nationale parken je op je reisplan mee moet nemen.

#1: Jasper National Park

Een groot liefhebber van bergen? Bezoek dan Jasper National Park. Dit is het grootste nationale bergpark van Canada. Je komt hier voor de steile bergtoppen, prachtige valleien, gletsjers, meren en watervallen. Ook vind je er diverse prachtige bossen. 

Je kunt Jasper National Park al wandelend verkennen. Hier zijn diverse bewegwijzerde wandelpaden voor aangelegd. En ben je niet zo sportief aangelegd? Dan kun je een ritje maken met de Jasper Tramway om het park te verkennen. Dit is een kabellift die je naar de top van de Whistler Mountain brengt. Deze berg is maar liefst 670 meter hoog en biedt je een prachtig uitzicht over het nationale park. Een aanrader!

#2: Banff National Park

Banff National Park is het oudste nationale park van Canada. Dit park kenmerkt zich door de ongerepte natuur, de vele watervallen en de vele warmwaterbronnen.

Kano in het Banff National Park bij zonsondergang

Het bekendste meer van Banff National Park is Lake Louise. Dit meer staat bekend om zijn prachtige kleur. In Lake Louise kun je zwemmen, maar je kunt hier ook vissen en kanoën. 

Tip: bezoek je het park in de winter? Dan kun je hier geweldig skiën. Ook kun je in deze tijd van het jaar het park verkennen op een hondenslee.

#3: Bruce Peninsula National Park

Bruce Peninsula National Park ligt op een schiereiland in Lake Huron. Dit nationale park staat bekend om zijn ruige landschap, met vele indrukwekkende kliffen en verborgen grotten. Ook vind je op het schiereiland vele oude cederbomen. Omdat het nationale park op een schiereiland ligt, kun je de omgeving goed verkennen in een kano of kajak. En wil je wat meer leren over de onderwaterwereld van Canada? Dan zit je ook goed in dit nationale park, want je kunt hier ook prachtig snorkelen.

#4: Kejimkuijk National Park

Kejimkuijk National Park is een veelzijdig nationaal park. Je kunt hier prachtige wandelingen maken in oude bossen, maar ook zeehonden spotten. En wil je meer leren over de geschiedenis van Canada? Dan is Kejimkuijk National Park zeker een aanrader om te bezoeken. Dit is naast een nationaal park namelijk ook een National Historic Site. Je kunt hier op diverse plekken overblijfselen van de oorspronkelijke bewoners van Canada bewonderen: de indianen. 

Goed om te weten: een klein deel van Kejimkuijk National Park is per auto of camper bereikbaar. Andere delen van het park kun je alleen te voet of met een boot, kano of kajak bereiken.

Kano's op kade van het landschap van het Saguenay-St. Lawrence Marine Park

#5: Saguenay-St. Lawrence Marine Park

Het landschap van het Saguenay-St. Lawrence Marine Park in het oosten van Canada wordt gevormd door twee rivieren en een fjord. Het gaat om de Saint Lawrence rivier, de Saquenay rivier en de gelijknamige fjord.

In het nationale park kun je dan ook geweldig kanoën en kajakken. Ook de walvisexcursies in Saguenay-St. Lawrence Marine Park zijn erg populair.

Op avontuur in Canada? Vraag op tijd je eTA Canada aan

Ben je overtuigd en wil je een mooie reis naar Canada maken? Vraag dan bijtijds een eTA Canada aan. Alleen met deze elektronische reistoestemming mag je Canada zonder visum in reizen. Daarnaast heb je een paspoort nodig. Dit paspoort moet na je vertrek uit Canada nog minimaal 6 maanden geldig zijn.

Direct jouw eTA Canada aanvragen op E-visums.nl

Je kunt jouw eTA Canada aanvragen op E-visums.nl. Dit doe je door het online aanvraagformulier in te vullen. Doe dit ruim voor je vertrek naar Canada en e-visums zorgt ervoor dat je jouw verplichte reisdocument ruim op tijd in huis hebt.

Lees voor vertrek het reisadvies voor Canada en het reisadvies Verenigde Staten vanuit het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Ga je niet naar Canada, maar heb je een reis naar de USA gepland? Dan heb je een ESTA nodig. Gelukkig kun je ook jouw ESTA aanvragen via E-visums.nl. Dit doe je door het ESTA aanvraagformulier in te vullen. Direct een ESTA aanvragen? Surf dan naar E-visums.nl.