Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Nieuws

Magazine Wandel.nl krijgt een 8

Magazine Wandel.nl krijgt van de lezers een 8 als rapportcijfer. Dit kwam naar voren uit een lezersonderzoek dat onlangs werd gehouden.

Bij het laatste nummer van magazine Wandel.nl in 2016 voegden we een lezersonderzoek. Hiermee wilden we als redactie in kaart brengen hoe de lezers het magazine beoordelen en aan welke informatie zij behoefte hebben. De deelnemers aan het onderzoek gaven magazine Wandel.nl gemiddeld een 8 als rapportcijfer.

magazine Wandel.nl
Het onlangs verschenen nummer van magazine Wandel.nl

Ruim 2100 deelnemers vulden de vragenlijst in. De meest populaire rubrieken in het magazine zijn de wandeltochtbeschrijvingen en het artikel waarin we een streek of gebied beschrijven. Deze rubrieken worden het meest gelezen en kregen met gemiddeld een 8 tevens de hoogste waardering.

Georganiseerde tochten populair

In het lezersonderzoek stelden we ook een aantal vragen over wandelen in het algemeen. We vroegen onder meer welk soort wandelingen de lezers regelmatig maken. Georganiseerde tochten onder de 40 kilometer zijn het populairst. Ruim 88 procent van de deelnemers aan het lezersonderzoek loopt wel eens zo’n tocht. De grootste groep respondenten (46 procent) loopt jaarlijks 2 tot 10 georganiseerde tochten. Een kwart loopt tussen de 11 en 25 tochten per jaar en 19 procent loopt zelfs jaarlijks meer dan 25 georganiseerde tochten. De populairste reden om te wandelen is om fit/vitaal te worden en te blijven, maar voor veel deelnemers is ook natuurbeleving een belangrijke reden om de wandelschoenen aan te trekken.

Verder verbeteren

De redactie gaat de resultaten van het lezersonderzoek gebruiken om magazine Wandel.nl de komende tijd nog verder te verbeteren. Leden van KWBN die het alles-in-1-pakket hebben afgesloten, ontvangen het magazine vijf keer per jaar.

Onlangs verscheen het nieuwste nummer van het magzine. In dit nummer lees je onder meer over de eindeloze weidsheid van de Waddenzee en over Nationaal Park Groote Peel. Benieuwd naar magazine Wandel.nl? Meld je dan aan voor het alles-in-1-pakket of bestel losse nummers via onze webshop.

Naar wandelnieuws