Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer

Wandeltraining Sportief wandelen

Wil je op een leuke manier (weer) fit worden en blijven? Lekker buiten actief bezig zijn? Maak dan kennis met Sportief wandelen. Bij Atletiekvereniging Noordoostpolder (AV NOP) in Emmeloord vind je een ruim aanbod.

Sportschoenen op atletiekbaan

Wat is Sportief wandelen?

Sportief wandelen is een snel groeiende tak van sport in Nederland. Sportief wandelen is voor iedereen die aan fitheid wil werken een ideale activiteit. Het is meer dan 'gewoon' wandelen.   

Sportief wandelen betekent stevig doorwandelen in een tempo van rond de vier, vijf, zes, zeven kilometer per uur. Er moet altijd nog adem over zijn voor een praatje met de medewandelaars.

Dame doet warming up
Foto: Lars van Hoeven

De training

De training duurt ongeveer een uur of hooguit anderhalf uur en is in het algemeen zeer gevarieerd. Een wandeltraining bij AV NOP bestaat uit een warming-up, een stuk wandelen en een cooling-down. Tijdens de wandeling worden er vaak oefeningen gedaan die er onder andere op gericht zijn het uithoudingsvermogen, de coördinatie, balans en kracht te verbeteren.

Bovenal genieten alle wandelaars van het samenzijn en de gezellige sfeer binnen de vereniging. AV NOP nodigt iedereen uit om eens een kijkje te komen nemen en mee te wandelen met één van de groepen.

Voordelen van Sportief wandelen

Er zijn verschillende redenen om te kiezen voor Sportief wandelen. Allereerst is het een ideale manier om je fitheid te verbeteren. Verder kun je het overal doen. Je hebt alleen goede wandelschoenen en makkelijk zittende kleding nodig. Daarnaast is de kans op blessures gering. Bovendien krijg je bij AV-NOP begeleiding bij het trainen. Sportief wandelen is een ideale sport als hardlopen een te zware belasting is. Het is een makkelijke en natuurlijke beweging. En tot slot: wandelen in een groep is gezellig.

Vrijwilligers

AV NOP is nog op zoek naar vrijwilligers. Zoek jij nog een leuke afwisselende vrijwilligersfunctie waarbij je jouw hobby op een andere manier kunt inzetten? Wil jij jezelf ontwikkelen tot wandeltrainer? Neem dan contact op met AV NOP via secretariaat@avnop.nl. Of lees hieronder eerst meer over de vrijwilligersfuncties:

AV NOP