Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer

Word (wandel)vrijwilliger!

Geniet jij van wandelen En zou je er wel meer mee willen doen? Word dan vrijwilliger bij één van de wandelorganisaties of atletiekverenigingen in Flevoland!

Vrouw knipt startkaart van wandelaar
Foto: Stefanie Brinkman

Wandelen dankzij vrijwilligers

Er zijn schitterende wandelmogelijkheden en -activiteiten in Flevoland. Veel daarvan worden mogelijk gemaakt door wandelorganisaties of atletiekverenigingen. Zij draaien op vrijwilligers. 

Vrijwilliger plaatst bord Rustpost
Foto: Stefanie Brinkman

Word vrijwilliger!

Wil jij zelf ook graag jouw handen uit de mouwen steken? Meer doen met jouw hobby? En helpen om anderen ook optimaal te laten genieten van al het moois wat wandelen te bieden heeft?

Kijk dan hieronder eens bij de vrijwilligersvacatures in Flevoland. Er zijn verschillende mogelijkheden met verschillende tijdsinspanningen. 

Bestuursleden - Z-tot-Z tocht

Dit jaar treden drie van de vier bestuursleden af. Zij hebben zich ruim 7 jaar ingezet voor het bestuur en het is tijd om het stokje aan anderen over te dragen.

Het huidige bestuur van de Z-tot-Z tocht is daarom op zoek naar vier personen die zich de komende jaren willen inzetten als bestuurslid.

Voor nieuwe bestuursleden is het fijn om te weten dat het draaiboek klaar ligt, er  is geen gebrek aan enthousiaste vrijwilligers en er zijn ook voldoende financiële middelen om het wandelevenement te organiseren. Ook zullen de huidige leden van het bestuur ruim de tijd nemen om de nieuwe bestuursleden in te werken.

Voor het voorbestaan van de van Z-tot-Z tocht is het heel belangrijk dat er nieuwe bestuursleden komen.

Mocht je interesse hebben of iemand kennen die benaderd kan worden, laat het weten via info@ztotz.nl Mochten er geen nieuwe bestuursleden gevonden worden, dan zal dit jaar de laatste van Z-tot-Z georganiseerd worden!

Vlag Z Tot Z Tocht
Wandeltrainer

Wandeltrainer - Atletiekvereniging NOP

Naast wandelaars zijn ook mensen die het leuk vinden om een wandelgroep te leiden meer dan welkom bij de Atletiekvereniging NOP (AV NOP). AV NOP stelt geïnteresseerden in de gelegenheid om opleidingen bij KWbN te volgen, zodat ze met vertrouwen en een ruime dosis kennis met een groep op pad kunnen gaan.

Voor de groepen die wandelen op de dinsdag- en donderdagavond is de vereniging momenteel op zoek naar een enthousiaste wandeltrainer. Heb je interesse, neem dan contact op met het secretariaat van de vereniging via secretariaat@avnop.nl  Ook zonder ervaring mag je reageren!

Vrijwilligers organisatie wandeltochten - Atletiekvereniging NOP

Lange tijd organiseerde Atletiekvereniging NOP (AV NOP) in samenwerking met StEP (Stichting Evenementen en Promotie Noordoostpolder) in het voorjaar de tulpenwandeltocht. Deze tocht trok vele deelnemers uit het hele land. Men kon kiezen uit verschillende wandelafstanden. Ook de najaarswandeling was voor velen een begrip. Er werd gewandeld in het Kuinder- en Waterloopbos. 

Door een tekort aan vrijwilligers kan de vereniging deze tochten momenteel niet organiseren. Al geruime tijd is AV NOP op zoek naar mensen die zich willen inzetten om deze evenementen nieuw leven in te blazen.

Het organiseren van dergelijke wandelingen vraagt organisatietalent en kost tijd. De beloning echter is het enthousiasme van de deelnemers achteraf.

Voel je je aangesproken en heb jij er plezier in om samen met anderen een dergelijk evenement te organiseren neem dan contact op met het secretariaat van
AV NOP via het emailadres: secretariaat@avnop.nl

Waterloopwandeling