Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Blog

Gi-ga-groene boekentips voor kinderen

Gi-ga-groen is het thema van de Kinderboekenweek, de enige week die elf dagen duurt – van woensdag 5 t/m zondag 16 oktober. Op Wandel.nl geven we je een paar waanzinnige boekentips voor avontuurlijke, jonge wandelaars en hun ouders.

afbeelding van een opengeslagen boek.
Foto: © Annoesjka Graaf, NOESJ moments
afbeelding van het boek 300+ speelbossen en familiewandelingen in Nederland.

300+ speelbossen en familiewandelingen in Nederland, Tikva Looijen

Wandelingen met avontuurlijke speelplekken op de route zijn een genot voor kinderen, maar ook als volwassene ben je nooit te oud om te spelen. Dit boek staat vol met buggyproof paden, kabouterpaden, wandelingen met een app, speelbossen, speelpolders, avontuurlijke speurtochten en blotevoetenpaden. Handig per provincie gerangschikt waardoor je altijd een route in jouw omgeving kunt uitstippelen. De kortste routes zijn 500 meter en de langste 10 kilometer. Ben je even klaar met wandelen? Je krijgt ook horecasuggesties in de buurt van het speelbos.
Prijs: 20 euro

afbeelding van het boek Op ontdekking in de natuur.

Op ontdekking in de natuur, Alice James

Wil je wandelen aantrekkelijk maken voor kinderen, dan is het slim om een spelelement aan jullie uitje toe te voegen. Dit rijk geïllustreerde boek staat vol met spelletjes en activiteiten die je buiten kunt doen. Zoals het herkennen van vogels en insecten, een hut bouwen, een vuurtje stoken, een dam maken in een beekje of goed kijken naar de bomen, de wolken of de sterren. Leerzaam!
Prijs: 16,95 euro

afbeelding van het boek Alle kinderen naar buiten.

Alle kinderen naar buiten, Marieke Dijksman & Jasper de Ruiter

We gaan nog even door op het thema natuur, want de natuur is natuurlijk een grote speeltuin voor jong en oud! Met dit boek ontdek je spelenderwijs de vier seizoenen. Bouw een hut van takken en klim samen in bomen. Trek erop uit om te horen, zien, proeven, voelen en ruiken! Dit boek nodigt uit om het hele jaar door op ontdekking te gaan.
Prijs: 29,95 euro

Avontuurlijk wandelen in Vlaanderen, Michaël Cassaert

Ben je op zoek naar een ruigere omgeving voor je wandeling met kinderen? Ga dan eens een keer naar België! Wandel in donkere bossen, drassig moerasgebied of over mooie houten vlonders, stoere wiebelbruggen of in ruige weides. In dit boek vind je twintig stoere tochten voor het hele gezin. De routes zijn zo samengesteld dat je de mooiste natuurgebieden van Vlaanderen ontdekt.
Prijs: 25,99 euro

afbeelding van het boek Avontuurlijk wandelen in Vlaanderen.

Wandelen met kinderen (e-book), Kidseropuit.nl

In dit e-book lees je fantastische tips om voor het eerst op pad te gaan met de hele familie. Je komt erachter wat je mee kan nemen tijdens een wandeling en hoe je wandelingen leuk maakt. Kies een wandeling en start maar. Pas op, want het wandelen is behoorlijk verslavend!
Prijs: 8,99 euro

afbeelding van het e-book Wandelen met kinderen.

Avonturen in Boekenatlas, Saskia van den Brand

Dit is een leestip voor kinderen die een reis naar binnen willen maken, op een dag dat het bijvoorbeeld niet zo lekker wandelweer is. Onze vaste blogger op Wandel.nl, Saskia van den Brand, schreef dit fantasievolle kinderboek met acht verhalen voor jonge avonturiers vanaf 8 jaar. Ga je mee op ontdekkingsreis naar Boekenatlas? Het enige land ter wereld waar nog veel wordt gelezen. Zo worden de dieren uit de jungle voorgelezen door mevrouw Mia en woont het magische boek Zandina op de top van de berg. De verhalen wakkeren je fantasie aan en zorgen ervoor dat je zin krijgt om meer te gaan lezen en schrijven!
Prijs: 16,99 euro

afbeelding van het boek Avonturen in Boekenatlas.

Bier & Appelsap bezoekt Texel, Lisanne Davids & Karianne Vermaas

In dit boek vind je tientallen leuke uitjes voor ouders en hun kinderen, voor een heerlijk verblijf op Texel. Van knuffelen met lammetjes tot een boottochtje en een bezoek aan het museum. Kom in de stemming voor een nieuwe wandelvakantie en geniet van de prachtige, afwisselende natuur op dit Waddeneiland.
Prijs: 12,50 euro

afbeelding van het boek Bier & Appelsap bezoekt Texel.
afbeelding van het Kinderboekenweekgeschenk.
Het Kinderboekenweekgeschenk van 2022.

Over de Kinderboekenweek

De Kinderboekenweek is van 5 t/m 16 oktober 2022. De Australische Andy Griffiths en Terry Denton, bekend van de reeks ‘De waanzinnige boomhut’, hebben dit jaar het Kinderboekenweekgeschenk geschreven. Het geschenk is tijdens de Kinderboekenweek gratis te verkrijgen in boekhandels, bij aankoop van ten minste 12,50 euro aan kinderboeken. Het speciale Kinderboekenweek-prentenboek is gemaakt door illustrator Marije Tolman, bekend van o.a. ‘Vosje’ (Zilveren Penseel in 2019) en ‘De boomhut (2010).