Wandeltrends 2018

Het nieuwe wandelseizoen komt eraan. Hoog tijd dus om de uitrusting in orde te maken. Wat zijn de belangrijkste wandeltrends voor 2018?

Hanwag Tatralight Lady Asphalt Hanwag Tatralight Lady Asphalt

De wandelmarkt lijkt dit jaar modieuzer dan ooit tevoren. Schoenen, rugzakken, kledingstukken – veel nieuwe modellen springen in het oog en combineren die aantrekkelijkheid met een hoge mate van functionaliteit.

Vibram-zool

Een goed voorbeeld is de alomgewaardeerde Vibram-zool: we zien deze nu ook in een honingkleur.

Hippe tights

Daarnaast past de opmars van de hippe wandeltights - broeken die strakker om de huid zitten met veel comfort - in deze ontwikkeling.

Icebreaker SirenTank van merinowol Icebreaker SirenTank van merinowol

Merinowol

Ook zien we dat de keuze voor kleding van merinowol toeneemt. Denk hierbij niet aan dikke wollen truien. Er zijn juist veel baselayers die van merinowol gemaakt worden. Het is fijn gebreid en daardoor zeer comfortabel. Merinowol voert het teveel aan lichaamsvocht beter af naar buiten en houdt het lichaam op temperatuur. Als het koud is houdt de baselayer de warmte vast. En andersom, als het warm is, zorgt de baselayer van merinowol voor verkoeling.

Vrouwvriendelijk

Wat eveneens opvalt, is dat niet hoofdzakelijk mannen, maar ook steeds meer vrouwen producten als wandelschoenen ontwerpen. Ze zijn hierdoor net iets meer gericht op de laatste mode en er is beter over vrouwvriendelijke details nagedacht. Zo zit er bij de vrouwenschoenen van Hanwag, de Tatra Lady bijvoorbeeld, laag in de hiel een inkeping. Die verbetert de pasvorm. Hoe anders ging het voorheen bij veel merken: toen waren de vrouwenschoenen heel vaak afgeleiden van mannenmodellen!

Meer wandeltrends lees je nu in nummer 1 van magazine Wandel.nl

Word lid van KWBN

Als wandelliefhebber zit je goed bij KWBN. Wij bieden iedere wandelaar voordelen op maat. Kijk snel verder!

Waarom lid worden?