Wandelkleding

Wie een stevige wandeling gaat maken, heeft een wandelkleding nodig. In goede wandelkleding wandel je prettiger, of je nou meedoet aan een wandelevenement of een wandelroute loopt in het weekend. Op deze pagina geven we je tips over wandelkleding.

Artikelen over wandelkleding op wandel.nl

Wat zijn de voordelen van een sportbeha?

Een belangrijk kledingstuk voor vrouwen is de sportbeha. Niet alleen tijdens intensieve sporten als hardlopen, maar ook tijdens wandelen kun je hier voordeel van hebben. Wat zijn deze voordelen en waar moet je op letten als je een sportbeha gaat kopen? Wandel.nl geeft je tips.

Lees meer
Wandelshirt kopen? Hier moet je op letten

Omdat een wandelshirt de basislaag vormt van je wandeloutfit, is het belangrijk om een goed shirt uit te zoeken. Wij helpen je bij het vinden van jouw perfecte wandelshirt.

Lees meer
Wandelbroek kopen? Hier moet je op letten

Niets is zo vervelend als een broek die tijdens het wandelen schuurt, te strak zit of te warm is. Daarom geven we je tips om jouw perfecte wandelbroek te vinden.

Lees meer
Last van vermoeide benen? Compressiekousen kunnen je helpen!

Steeds meer wandelaars gebruiken compressiekousen en dat is niet voor niets. Welke voordelen bieden compressiekousen je tijdens je wandeltocht? Wandel.nl zet ze voor je op een rij.

Lees meer
Wat is geschikt ondergoed voor wandelaars?

Welk soort ondergoed kan ik het beste dragen als ik ga wandelen? Deze vraag kregen we onlangs per mail binnen. Reden voor Wandel.nl om in de wereld van onderbroeken en -shirts te duiken. Wat kun je het beste dragen tijdens je wandelingen? Wandel.nl geeft je praktische tips.

Lees meer
Wandelen in slecht weer: met deze tips blijf je warm en droog

Regen, kou, wind, als wandelaar kun je het allemaal tegenkomen. Met de juiste uitrusting kun je ook in slecht weer nog aangenaam wandelen. Hier lees je waar je aan moet denken als je met slecht weer op pad gaat.

Lees meer
Wandeltrends 2018

Het nieuwe wandelseizoen komt eraan. Hoog tijd dus om de uitrusting in orde te maken. Wat zijn de belangrijkste wandeltrends voor 2018?

Lees meer
Tips om je regenjas waterdicht te houden

Met deze tips zorg je ervoor dat je regenjas waterdicht blijft. Van het op de juiste manier dragen van een regenjas tot het opnieuw impregneren van de jas.

Lees meer
Petten, hoeden en mutsen voor wandelaars

Zomer of winter, in alle seizoenen speelt hoofdbescherming een rol. Wandel.nl legt uit waarom.

Lees meer
Alles wat je wilt weten over fleece

Waaraan herken je een goed fleecevest? Wandel.nl geeft tips.

Lees meer
Kooptips sportondergoed

Waaraan herken je goed sportondergoed? Wandel.nl geeft tips.

Lees meer
Kooptips handschoenen

Tijdens wandelen bij lage temperaturen voelen onze handen eerder koud aan dan de rest van ons lichaam. Handschoenen aan dus! Wandel.nl geeft je tips.

Lees meer
Welke uitrusting in de winter?

Aan je normale wandelschoenen, je dagrugzak en een goede set kleding heb je voldoende in de winter. Maar voor je vertrekt moet je bij een paar zaken toch even stilstaan. Welke?

Lees meer
Kooptips: welke regenjas voor de wandelaar?

Iedere wandelaar heeft een regenjas nodig. Een goede regenjas is waterdicht, zo goed mogelijk ademend, lichtgewicht en klein op te vouwen. Lees alle tips op Wandel.nl.

Lees meer
Tips bij het kopen van wandelsokken

Wandelsokken maken of breken een wandeltocht. Goed gekozen wandelsokken kunnen immers een hoop blarenleed besparen. Wandel.nl geeft tips.

Lees meer
Tips bij het kopen van een softshell jas

De softshell jas lijkt eindelijk doorgebroken onder de wandelaars. Iedereen die inmiddels ervaring heeft met een softshell jas draagt dit kledingstuk met veel meer plezier.

Lees meer

Word lid van KWBN

Als wandelliefhebber zit je goed bij KWBN. Wij bieden iedere wandelaar voordelen op maat. Kijk snel verder!

Waarom lid worden?