Wandelkleding

Wie een stevige wandeling gaat maken, heeft een wandelkleding nodig. In goede wandelkleding wandel je prettiger, of je nou meedoet aan een wandelevenement of een wandelroute loopt in het weekend. Op deze pagina geven we je tips over wandelkleding.

Artikelen over wandelkleding op wandel.nl

De juiste kleding tijdens je wandeling in de zomer: tips

Wat kun je het beste dragen als je deze zomer gaat wandelen? Wandel.nl geeft je samen met Life-Line tips om in de zomermaanden met de juiste kleding op pad te gaan.

Lees meer
UV-beschermende kleding voor je wandeling: kooptips 

Welke kleding kan je beschermen tijdens UV-straling tijdens het wandelen? En welke kleding doet dit minder? Wandel.nl geeft je tips voor het kopen van UV-beschermende wandelkleding.

Lees meer
Wat is het drielagensysteem?

Welke kleding kun je het beste dragen tijdens het wandelen? Het drielagensysteem is geschikt voor alle weersomstandigheden. Wandel.nl legt je uit welke lagen je nodig hebt voor een comfortabele wandeling.

Lees meer
Korte broeken (shorts) en rokjes voor wandelaars: kooptips

In de lente en zomer kan een lange broek tijdens het wandelen te warm zijn. Een korte broek (shorts) is dan prettig. Maar wat is de juiste lengte en het juiste materiaal? Wandel.nl geeft je tips.

Lees meer
De tussenjas voor wandelaars: tips

In het voorjaar kan het lastig zijn om de juiste jas te kiezen. Een dikke jas zit te warm en voor een zomerjack is het nog te te koud. Daarom geven we je tips voor de juiste tussenjas als je in het voorjaar gaat wandelen.

Lees meer
Tips voor een duurzame en milieuvriendelijke wandeloutfit

Wist je dat ook je wandeloutfit van invloed kan zijn op de ecologische en sociale voetafdruk die we achterlaten op de aarde voor volgende generaties? Wandel.nl geeft je tips voor de aanschaf van een duurzame wandeloutfit.

Lees meer
5 tips om een jas voor alle weersomstandigheden uit te zoeken

In Nederland zijn de weersomstandigheden vaak wisselvallig. Het kan dan lastig zijn om een geschikte jas voor je wandelingen uit te zoeken. Wandel.nl geeft je tips om een geschikte jas voor alle weertypen te vinden.

Lees meer
Je wandelkleding wassen: tips

Regen, stof, zweet: het is geen overbodige luxe om je wandelkleding regelmatig te wassen. Waar moet je op letten bij een wasbeurt van je jas, vest of broek? Wandel.nl geeft je tips, zodat je outdoorkleding én schoon wordt én langer mee gaat.

Lees meer
Zo kies je jouw ideale wandeljas

Een jas beschermt je tijdens het wandelen tegen regen en kou. Er bestaan heel voor soorten wandeljassen. Hoe kies je als wandelaar een goede jas en waar moet je op letten bij de aanschaf? Wandel.nl geeft je tips.

Lees meer
Wat zijn de voordelen van een sportbeha?

Een belangrijk kledingstuk voor vrouwen is de sportbeha. Niet alleen tijdens intensieve sporten als hardlopen, maar ook tijdens wandelen kun je hier voordeel van hebben. Wat zijn deze voordelen en waar moet je op letten als je een sportbeha gaat kopen? Wandel.nl geeft je tips.

Lees meer
Wandelshirt kopen? Hier moet je op letten

Omdat een wandelshirt de basislaag vormt van je wandeloutfit, is het belangrijk om een goed shirt uit te zoeken. Wij helpen je bij het vinden van jouw perfecte wandelshirt.

Lees meer
Wandelbroek kopen? Hier moet je op letten

Niets is zo vervelend als een broek die tijdens het wandelen schuurt, te strak zit of te warm is. Daarom geven we je tips om jouw perfecte wandelbroek te vinden.

Lees meer
Last van vermoeide benen? Compressiesokken kunnen je helpen!

Steeds meer wandelaars gebruiken compressiesokken en dat is niet voor niets. Welke voordelen bieden deze sokken je tijdens je wandeltocht? Wandel.nl zet ze voor je op een rij.

Lees meer
Wat is geschikt ondergoed voor wandelaars?

Welk soort ondergoed kan ik het beste dragen als ik ga wandelen? Deze vraag kregen we onlangs per mail binnen. Reden voor Wandel.nl om in de wereld van onderbroeken en -shirts te duiken. Wat kun je het beste dragen tijdens je wandelingen? Wandel.nl geeft je praktische tips.

Lees meer
Wandeltrends 2018

Het nieuwe wandelseizoen komt eraan. Hoog tijd dus om de uitrusting in orde te maken. Wat zijn de belangrijkste wandeltrends voor 2018?

Lees meer
Tips om je regenjas waterdicht te houden

Met deze tips zorg je ervoor dat je regenjas waterdicht blijft. Van het op de juiste manier dragen van een regenjas tot het opnieuw impregneren van de jas.

Lees meer
Petten, hoeden en mutsen voor wandelaars

Zomer of winter, in alle seizoenen speelt hoofdbescherming een rol. Wandel.nl legt uit waarom.

Lees meer
Alles wat je wilt weten over fleece

Waaraan herken je een goed fleecevest? Wandel.nl geeft tips.

Lees meer
Kooptips sportondergoed

Waaraan herken je goed sportondergoed? Wandel.nl geeft tips.

Lees meer
Handschoenen voor wandelaars: kooptips

Tijdens een winterse wandeling kun je te maken krijgen met koude handen. Handschoenen aan dus! Maar welke zijn geschikt? Wandel.nl geeft je tips.

Lees meer
Welke uitrusting in de winter?

Aan je normale wandelschoenen, je dagrugzak en een goede set kleding heb je voldoende in de winter. Maar voor je vertrekt moet je bij een paar zaken toch even stilstaan. Welke?

Lees meer
Kooptips: welke regenjas voor de wandelaar?

Iedere wandelaar heeft een regenjas nodig. Een goede regenjas is waterdicht, zo goed mogelijk ademend, lichtgewicht en klein op te vouwen. Lees alle tips op Wandel.nl.

Lees meer
Tips bij het kopen van wandelsokken

Wandelsokken maken of breken een wandeltocht. Goed gekozen wandelsokken kunnen immers een hoop blarenleed besparen. Wandel.nl geeft tips.

Lees meer
Tips bij het kopen van een softshell jas

De softshell jas lijkt eindelijk doorgebroken onder de wandelaars. Iedereen die inmiddels ervaring heeft met een softshell jas draagt dit kledingstuk met veel meer plezier.

Lees meer

Word lid van KWBN

Als wandelliefhebber zit je goed bij KWBN. Wij bieden iedere wandelaar voordelen op maat. Kijk snel verder!

Waarom lid worden?  1. Gratis nieuwsbrief
  2. Bedankt
Gratis nieuwsbrief
Schrijf in en ontvang iedere week het meest actuele wandelnieuws.