Belgische Ardennen

De Belgische Ardennen zijn het terrein voor de echte wandelliefhebber. Op korte afstand van Nederland vind je er een rijke afwisseling van ruige natuur en lieflijke valleien. De vele wandelroutes zorgen ervoor dat je steeds weer een ander stukje kunt verkennen.
Wandeljuweeltjes bij onze zuiderburen: tips

In het zuiden van België valt heel veel moois te ontdekken. Wandel.nl geeft je een selectie van drie gebieden mét een leuke plaats, comfortabele overnachtingsplek en natuurlijk een wandelroute.

Lees meer
3 goede redenen om te gaan wandelen in de Ardennen

Wandel.nl laat je ook buiten Nederland kennismaken met mooie wandelgebieden. Zoals de Belgische Ardennen waar je je echt in het buitenland voelt. Wandelroutes laten je kennismaken met de afwisselende landschappen bij onze zuiderburen.

Lees meer
Durbuy en La-Roche-en-Ardenne en omgeving: ruige natuur en lieflijke dorpen

De Ardennen rondom Durbuy en La Roche zijn populaire gebieden voor een vakantie. Deze streek heeft veel prachtige routes en heel veel wandelkilometers.

Lees meer
Spa en omgeving: water, wildernis en wellness

Als je van water houdt, ga je naar Spa en omgeving. De stad is omringd door natuur. Wandel in de omgeving van Spa langs beken en romantische riviertjes.

Lees meer
Wandelen langs trappistenabdijen in de Ardennen

Het land van onze zuiderburen staat bekend om het Bourgondische leven. Deze langeafstandswandeling koppelt culinair en actief genieten aan een prachtig thema: wandelen langs trappistenabdijen.

Lees meer
Wandelvierdaagse Ardennen

De wandelvierdaagse Marche Mesa laat je niet alleen de Ardennen zien als wandelgebied. De vierdaagse, die eind juni plaatsvindt, staat ook in het teken van herdenken en vriendschap. Tegenwoordig straalt dit wandelgebied een aangename rust en vredigheid uit. Onze partner Oad biedt een arrangement rond de Marche Mesa aan.

Lees meer
9x wandelen in Wallonië

Wallonië is met heuvels, natuur en aantrekkelijke wandelpaden een wandelparadijs. Wandel.nl selecteert de mooiste Waalse wandelgebieden.

Lees meer
Met Wandel.nl op wandelreis naar de Ardennen

In september 2020 organiseerden we voor de eerste keer een wandelreis in de Ardennen samen met Wallonië België Toerisme en BestCamp. Ook in 2021 kun jij met ons mee op wandelreis naar de Ardennen.

Lees meer

Word lid van KWBN

Als wandelliefhebber zit je goed bij KWBN. Wij bieden iedere wandelaar voordelen op maat. Kijk snel verder!

Waarom lid worden?  1. Gratis nieuwsbrief
  2. Bedankt
Gratis nieuwsbrief
Schrijf in en ontvang iedere week het meest actuele wandelnieuws.