Zet 10.000 stappen per dag tijdens Steptember

dinsdag 13 augustus 2019

Als wandelaar weet je waarschijnlijk al lang dat voor een gezonde leefstijl er minimaal 10.000 stappen per dag nodig zijn. In september kun je door 10.000 stappen te zetten geld inzamelen voor mensen met cerebrale parese, voor wie lopen helaas niet zo vanzelfsprekend is. Doe je mee?

In september gaan duizenden mensen in Nederland weer meedoen aan Steptember. 28 dagen lang, van 3 september tot en met 30 september, zetten zij 10.000 stappen per dag. Voor deze inspanning laten zij zich sponsoren. Naast het feit dat ze hierdoor zelf fitter worden, steunen ze hiermee ook mensen met cerebrale parese, voor wie kunnen lopen soms helemaal niet zo vanzelfsprekend is.

Doe ook mee en kom in beweging

Naast wandelen tellen allerlei vormen van bewegen mee om de 10.000 stappen per dag te halen. Denk aan fietsen, zwemmen, hardlopen, tennis, of gewoon boodschappen doen. Elke deelnemer krijgt de unieke Steptember stappenteller en via de Steptember App kunnen de stappen eenvoudig worden bijgehouden. Er zijn meer dan 40 activiteiten die omgerekend kunnen worden naar aantal stappen. Het is een hele leuke manier om fit te worden en iets voor een ander te kunnen betekenen! Het geld dat de deelnemers ophalen wordt besteed aan voorlichting, wetenschappelijk onderzoek, en producten voor mensen met cerebrale parese.

Door mee te doen met Steptember steun je kinderen en volwassenen met CP in Nederland. Door mee te doen met Steptember steun je kinderen en volwassenen met CP in Nederland.

Wat is Cerebrale parese?

Cerebrale parese (CP) is een houding- en bewegingsstoornis die zijn oorzaak heeft in de hersenen. Het is de meest voorkomende lichamelijke beperking bij kinderen. Vroeger werd het ook wel aangeduid als spasticiteit. CP kan invloed hebben op de manier waarop mensen bewegen, communiceren, kijken, eten en leren. CP verschilt van persoon tot persoon. Sommige mensen met cerebrale parese mankeren ogenschijnlijk niks, terwijl anderen in een rolstoel zitten en 24 uur per dag afhankelijk zijn van anderen. CP is niet te genezen.

Aanmelden

Enthousiast geworden? Meld je dan nu aan, via www.steptember.nl!  In teams van minimaal één en maximaal vier personen kun je je inschrijven. Vorm samen met vrienden, familie of collega’s een team en doe mee. De inschrijfkosten zijn € 15 per volwassene en € 7,50 per kind.

Steptember is een initiatief van CP Nederland, de patiëntenvereniging voor mensen met cerebrale parese. Het vindt in negen landen tegelijk plaats.


  1. Gratis nieuwsbrief
  2. Bedankt
Gratis nieuwsbrief
Schrijf in en ontvang iedere week het meest actuele wandelnieuws.

Word lid van KWBN

Als wandelliefhebber zit je goed bij KWBN. Wij bieden iedere wandelaar voordelen op maat. Kijk snel verder!

Waarom lid worden?