Wordt het Elfstedenpad de Wandelroute van het Jaar?

donderdag 6 december 2018

Het Elfstedenpad is genomineerd voor de titel Wandelroute van het Jaar 2019. Samen met negen andere nieuwe wandelroutes maakt de Friese wandelroute, een initiatief van KWBN en Wandelnet, kans op deze titel.

Voor de titel 'Wandelroute van het Jaar' komen jaarlijks nieuwe of ingrijpend gewijzigde wandelroutes in de Benelux in aanmerking. Nadat de jury de afgelopen tijd 18 routes grondig verkende, bleven er 10 kandidaten over. Deze genomineerde routes worden de komende weken door de jury verder onderzocht. Zowel gidsen, kaarten en websites als de situatie op de route zelf worden beoordeeld. Uit vier of vijf overgebleven routes wordt op 2 februari 2019 tijdens de Fiets- en Wandelbeurs in het Belgische Gent de winnaar gekozen. Behalve het Elfstedenpad zijn onder meer het Romeinse Limespad en het Zuiderwaterlinie Wandelpad genomineerd.

Elfstedenpad: langs de Friese elf steden

Het Elfstedenpad is een wandelroute van 283 kilometer langs de Friese elf steden. De route gaat zoveel mogelijk langs het parcours van de beroemde Elfstedentocht, met in ieder van de elf steden een rondwandeling. De route bestaat uit zestien trajecten en is uitgezet door Johan Vellinga en Broer Adema. Het Elfstedenpad is een gezamenlijk initiatief van de Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN) en Stichting Wandelnet.

Gids

Het Elfstedenpad is beschreven in een gids, waarin je bovendien meer informatie over bezienswaardigheden langs de route vindt. De gids is te bestellen via de webshop van Wandel.nl

Bestel de gids


Word lid van KWBN

Als wandelliefhebber zit je goed bij KWBN. Wij bieden iedere wandelaar voordelen op maat. Kijk snel verder!

Waarom lid worden?