Word jij in 2021 FitStap-coach?

woensdag 16 december 2020

Ben jij trainer of coach en wil jij in 2021 mensen helpen om fitter te worden en hun leefstijl te verbeteren? Dan is de opleiding tot FitStap-coach eind januari iets voor jou!

FitStap is het beweegprogramma van Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN). Naast een beweegdeel (waarvan de basis wandelen is) omvat het programma voeding(sadvies), mental coaching en cognitieve fitness. Het doel van FitStap is dat de deelnemers een structurele verandering in hun leefstijl doorvoeren, waardoor hun gezondheid ook op de lange termijn verbetert. Voor veel deelnemers is FitStap de eerste stap om (weer) in beweging te komen.

Voor wie?

Deze opleiding is voor trainers, coaches uit de sport en mensen die zich professioneel bezig houden met het bevorderen van een gezonde leefstijl.

Door jouw kennis en vaardigheden uit te breiden op het gebied van o.a. voeding, mentale coaching en cognitieve fitness, ben je in staat jouw dienstverlening te verbreden. Zo kun je al voordat mensen in staat zijn deel te nemen aan sportlessen, hen begeleiden in hun eerste stappen op weg naar een gezondere leefstijl.

Inhoud van de opleiding

De tweedaagse opleiding tot FitStap coach is een opleiding op maat, bestaande uit de modulen:

  • Mentale coaching
  • Cognitieve fitness
  • Chronische aandoeningen en bewegen
  • Gezonde voeding
  • Wandeltechniek
  • FitStap, het programma

De kosten voor de opleiding bedragen: €245 exclusief BTW.

Wil jij een nog actievere rol spelen in de preventie? Jouw kennis en vaardigheden uitbreiden? Verandering in beweging zetten? Of zoekt jouw bedrijf naar een laagdrempelige introductie voor nieuwe leden?  Meld je dan aan voor de tweedaagse opleiding ‘FitStap coach’. Heb je vragen? Stuur dan een mail naar info@fitstap.nl.

De opleiding tot FitStap-coach staat gepland voor vrijdag 22 en zaterdag 23 januari 2021 en vindt plaats in Nijmegen. Mocht de opleiding vanwege een verlenging van de coronamaatregelen (die tot 19 januari 2021 duren) onverhoopt niet kunnen doorgaan, dan gaat KWBN direct over tot restitutie van het cursusgeld.

Meer informatie over de opleiding


Word lid van KWBN

Als wandelliefhebber zit je goed bij KWBN. Wij bieden iedere wandelaar voordelen op maat. Kijk snel verder!

Waarom lid worden?