Wel Vlaggenparade, geen 55km bij 101ste Vierdaagse Nijmegen

De 101ste Vierdaagse Nijmegen, dit jaar van 18 tot en met 21 juli, heeft geen afstand van 55 kilometer. De Vlaggenparade in de Nijmeegse binnenstad keert wel terug op het programma.

De 55 kilometer werd te ere van de 100e editie van de Vierdaagse eenmalig ingevoerd. De afstand was zo succesvol dat het bestuur van de Vierdaagse heeft onderzocht of de langste afstand ook in 2017 aan het programma kon worden toegevoegd. Uit onderzoek onder een deel van de wandelaars van de 50 en 55 kilometer blijkt dat het merendeel van de wandelaars het een mooie uitdaging vond om ter gelegenheid van de 100e Vierdaagse 55 kilometer te lopen, maar dit niet nogmaals te willen doen. Mogelijk keert de langste afstand wel weer terug bij een volgend lustrum.

De Vlaggenparade in de Nijmeegse binnenstad gevolgd door een officiële opening op de Wedren keert dit jaar wel weer terug. De inschrijving van de 101e Vierdaagse start op maandag 30 januari om 8.00 uur. Er kunnen in totaal 47.000 wandelaars meedoen. Leden van KWBN krijgen 5 euro korting. Inschrijven kan via www.4daagse.nl.

Via Vierdaagse 2017

Op maandag 16 januari om 8.00 uur start de inschrijving voor het trainings- en begeleidingsprogramma Via Vierdaagse 2017. Met dit programma ondersteunen de Koninklijke Wandelbond Nederland (KWBN) en Stichting DE 4DAAGSE maximaal 1.500 debutanten bij het behalen van hun eerste Vierdaagsekruis. Deelname aan Via Vierdaagse is alleen voor wandelaars die niet eerder het Vierdaagsekruis behaalden én die nog geen lid zijn van de KWBN. Deelname aan Via Vierdaagse kost €199,-. Inschrijven voor Via Vierdaagse kan via www.viavierdaagse.nl.


  1. Gratis nieuwsbrief
  2. Bedankt
Gratis nieuwsbrief
Schrijf in en ontvang iedere week het meest actuele wandelnieuws.

Word lid van KWBN

Als wandelliefhebber zit je goed bij KWBN. Wij bieden iedere wandelaar voordelen op maat. Kijk snel verder!

Waarom lid worden?