Wat zijn de wandeltrends in 2020?

donderdag 5 maart 2020

Ben jij benieuwd naar nieuwste ontwikkelingen op de wandelmarkt? Of wil je de hipste wandelaar van 2020 worden? Wandel.nl zocht op de Fiets en Wandelbeurs uit wat de wandeltrends in 2020 zijn. We zetten er vijf voor je op een rijtje.

Door Evi in 't Anker

1. Een duurzame uitrusting

Wandelaars zoeken steeds vaker naar een uitrusting die langere tijd meegaat. Vroeger wandelde iedereen nog in katoenen kleding, maar de behoefte aan een kwalitatief goede outfit stijgt. De kwaliteit overstijgt daarbij de mode. Al proberen wel steeds meer merken de technisch goede kleding een modieus tintje te geven. Ook degenen die op wandelvakantie gaan, kiezen steeds vaker voor duurzame bepakking. Veel wandelaars hebben namelijk ontdekt dat ultra lichtgewicht ook ultra snel kapot gaat. Winkeliers zien dat wandelaars de lichte en zware uitrusting nu vaak combineren, waarbij de kwaliteit het uitgangspunt is.

Berglandschap, foto: Unsplash Berglandschap, foto: Unsplash

2. Populaire Europese wandellanden

Frankrijk is steevast de populairste vakantiebestemming van wandelend Nederland. Een andere geliefde bestemming is Schotland, waar vooral de huttentochten langs de West Highland Way in trek zijn. Ook in de Alpen zijn korte huttentochten populair.

Opkomende Europese wandel(ei)landen zijn Georgië, Armenië en de Kaukasus, maar ook de Azoren, de Madeira en de Balkanlanden.

Veganistische wandelschoen, foto: Evi in 't Anker Veganistische wandelschoen, foto: Evi in 't Anker

3. Veganistische wandelschoenen

In een maatschappij met steeds meer veganisten, kan de veganistische wandelschoen natuurlijk niet ontbreken. Deze schoen is niet gemaakt van leer, maar van Kevlar; een hele sterke vezel die in het leger gebruikt wordt voor kogelvrije vesten. Dit gerecyclede materiaal scheurt niet en gaat lang mee.

4. Paraplutent: de nieuwe pop-up tent

Hij is zo nieuw dat hij nog niet eens verkocht wordt: vanuit Frankrijk komt binnenkort een nieuwe en beter hanteerbare versie van de pop-up tent op de markt. De tent bestaat uit twee paraplu’s en is heel makkelijk in- en uitklapbaar.

Overzetzonnebrillen, foto: Evi in 't Anker Overzetzonnebrillen, foto: Evi in 't Anker

5. Overzetzonnebrillen

Ze zijn er al jaren: zonnebrillen die je over je gewone bril kunt opzetten. Misschien geven ze niet de meest modieuze look, maar ze worden steeds populairder. Dat is niet voor niks: als je alleen een gewone bril draagt tijdens het wandelen, werkt dit namelijk net als een vergrootglas in de zon. Een overzetzonnebril is een goede beschermer tegen oogklachten die door zon en uv-straling veroorzaakt worden. Omdat steeds meer mensen ronde brillen dragen, zijn er nu ook ronde overzetzonnebrillen.


  1. Gratis nieuwsbrief
  2. Bedankt
Gratis nieuwsbrief
Schrijf in en ontvang iedere week het meest actuele wandelnieuws.

Word lid van KWBN

Als wandelliefhebber zit je goed bij KWBN. Wij bieden iedere wandelaar voordelen op maat. Kijk snel verder!

Waarom lid worden?