Wandeltips voor een vrolijk Paasweekend

woensdag 17 april 2019

Als de weersvoorspellingen kloppen, staat ons een stralend Paasweekend te wachten. Een mooi weekend dus om lekker naar buiten te gaan. Wandel.nl geeft je graag tips. Vrolijk Pasen!

Tip 1: Wandelen tussen bollenvelden in alle kleuren

Momenteel staan de bollenvelden volop in bloei. Kies een wandelroute uit die je langs velden in alle kleuren van de regenboog brengt. Veel bollenvelden vind je in de provincies Noord- en Zuid-Holland en Flevoland. Je hebt zelfs het Wandelnetwerk Bollenstreek, waarmee je zelf een route kunt uitstippelen via ruim 100 kilometer aan bewegwijzerde wandelroutes. Via deze folder vind je diverse routes, zoals een ommetje van 5 kilometer langs de bollenvelden bij Lisse.


Tip 2: Doe mee aan de Paastocht in Valkenswaard

Zin om na het Paasontbijt op Eerste Paasdag een mooie wandeling te maken? Dit kan onder meer in Valkenswaard tijdens de Paastocht. Er zijn routes van 10, 15, 20 en 30 kilometer. Je wandelt door natuurgebieden, zoals natuurreservaat Groote Heide. Het Brugven is een vennengebied waar bijzondere diersoorten als de heikikker en de levendbarende hagedis leven. Een prima plek om van de lente te genieten dus. Ook wandel je door pittoreske kerkdorpen en langs historische boerderijen. De organisatie zorgt onderweg voor een rustpost. Op deze pagina lees je meer over deze tocht, zoals de starttijden.


Tip 3: Een dagje Sallandse Heuvelrug

Combineer een mooie wandeling op de Sallandse Heuvelrug met een bezoek aan de Paasfair op maandag 22 april. Deze vindt plaats in Buitencentrum Sallandse Heuvelrug. Er zijn stands met bijvoorbeeld bloemen en tuinaccessoires en er zijn diverse workshops. Ook voor kinderen zijn er activiteiten, zoals broodjes bakken. De Nederlandse Klim- en Bergsportvereniging (NKBV) regio Oost vertelt je van alles over klimmen en wandelen in de bergen.

Nationaal Park Sallandse Heuvelrug heeft uitgestrekte heidevelden en bossen. Bijzonder zijn de voor Nederland behoorlijke hoogteverschillen. Je kunt hier dan ook prima wandelen. Er zijn negen gemarkeerde wandelroutes, van 2 kilometer (Wandelroute Speelbospad voor gezinnen) tot 13 kilometer (Koningsbeltwandeling). Deze laatste route gaat over het hoogste punt van de Sallandse Heuvelrug: de 75 meter hoge Koningsbelt. Op de top van de heuvel heb je een weids uitzicht over het gebied. Op deze site vind je alle wandelroutes op de Sallandse Heuvelrug.


Tip 4: Wandel de Goudse Paaswandeltocht

Op de zaterdag voor Pasen en op Tweede Paasdag kun je in Gouda deelnemen aan de Goudse Paaswandeltocht. Er zijn verschillende routes die je door de omgeving van Gouda brengen. Daarnaast is er een speciale stadswandeling van 10 kilometer die je door het centrum van Gouda brengt. Op de Markt kun je, zeker als de zon schijnt, prima uitrusten. Op deze pagina vind je alle informatie over de Goudse Paaswandeltocht.


Tip 5: Lammetjes kijken op Texel

Vanuit Den Burg op Texel start op Tweede Paasdag de Lammetjeswandeltocht. Er zijn routes van verschillende afstanden, van 5 tot 40 kilometer. Zoals de naam van de tocht al doet vermoeden, zie je tijdens de tocht heel veel dartelende lammetjes in de wei. Ook kom je langs schapenboeten en tuinwallen. Benieuwd wat schapenboeten zijn? Dit zijn kleine schuren waarin hooi en voer voor de schapen werden bewaard. Veel van deze boeten staan op de monumentenlijst. Tuinwallen werden vroeger gebruikt om graslanden van elkaar af te scheiden. In deze wallen groeien bijzondere planten en ze zijn daarmee ware insectenhotels. Vanwege de lammetjes kunnen honden niet meedoen aan deze tocht. Kijk hier voor de praktische info over de Lammetjeswandeltocht.


  1. Gratis nieuwsbrief
  2. Bedankt
Gratis nieuwsbrief
Schrijf in en ontvang iedere week het meest actuele wandelnieuws.

Word lid van KWBN

Als wandelliefhebber zit je goed bij KWBN. Wij bieden iedere wandelaar voordelen op maat. Kijk snel verder!

Waarom lid worden?