Wandelevenementen in februari: tips

vrijdag 31 januari 2020

Februari is de maand waarin je weer steeds meer planten uit de grond ziet komen en de sneeuwklokjes in bloei staan. Een prima maand om in te wandelen dus. Welke tochten vinden er in februari plaats? Wandel.nl geeft je tips.

RWV-winterserie, Rotterdam

Zondag 2 februari 2020 - De tochten van de Winterserie van de Rotterdamse Wandelsportvereniging gaan door en rond het Kralingse bos. Hierdoor heb je echt het gevoel ‘buiten’ te zijn. De serie is een goede manier om ook in de winter in beweging te blijven. Je kunt 5, 10 of 15 kilometer wandelen.

Meer info over dit evenement

Winterwandeling Apeldoorn (Gelderland)

Zaterdag 8 en zondag 9 februari 2020 - Wandel door een bosrijke omgeving tijdens deze winterwandeling. De tocht gaat door de Sprengen naar het bosgebied tussen Beekbergen, Hoenderloo en Ugchelen. Je wandelt door bossen en over de heide. Onderweg is er (m.u.v. de kortste afstand) een rustplek. Je hebt de keuze uit diverse afstanden, van 5 tot 25 kilometer.

Meer info over dit evenement

De Eems-Dollard Wandeltocht, Woldendorp (Groningen)

Zaterdag 8 februari 2020 - In het hoge noorden wandel je onder andere door het natuurgebied van Borgsweer, Reideweidepolder en het Eems-Dollard gebied. Verder wandel je over de mooie 'boog van ziel' met een prachtig zicht op de haven. Deze tocht is geschikt voor wandelaars die graag veel kilometers maken, want je kunt 25, 40 of zelfs 50 kilometer wandelen.

Meer info over dit evenement

Winterwandeling, Leerdam (Utrecht)

Zaterdag 15 februari 2020 - Wandel door polders, langs het water en over dijken tijdens deze Winterwandeltocht. De start is in Leerdam, ook wel de glasstad genoemd vanwege de rijke geschiedenis van de glasindustrie. De routes, van 10 tot 40 kilometer, gaan over verharde wegen.

Meer info over dit evenement

Vierwindentocht, Oss (Noord-Brabant)

Zondag 16 februari 2020 - Via het bosrijke gebied De Vier Winden loop je tijdens deze tocht naar De Stelt en Elzen. Dit laatste is een van de gebieden in Noord-Oost Brabant die nauwelijks zijn beïnvloed door ruilverkaveling. Hierdoor is het gebied een mooi voorbeeld van een historisch kleinschalig landbouwgebied. Je hebt bij de start de keuze uit een tocht van 5, 10, 15 en 20 kilometer.

Meer info over dit evenement

Veen- en Heidewandeling, Haaksbergen (Overijssel)

Zondag 16 februari 2020 - Wandel door de mooie natuur rond het Twentse Haaksbergen. De routes gaan door het Haaksbergerveen en over het Buurserzand. Je kunt onderweg genieten van mooie vergezichten over heidevelden. En misschien kom je wel een grazende schaapskudde tegen. Je kunt 5, 10, 15, 20 en 30 kilometer wandelen.

Meer info over dit evenement

Kees Wessels Wintertocht, Sint-Maartensdijk (Zeeland)

Zaterdag 22 februari 2020 - Wandel mee met de 8e Kees Wessels Wintertocht. De gevarieerde routes lopen grotendeels over verharde wegen en door natuurgebieden, zoals Nationaal Park Oosterschelde. De afstanden die gelopen kunnen worden zijn: 5, 10, 15, 20 en 30 km.

Meer info over dit evenement

Winterserie, Dieren (Gelderland)

Zaterdag 22 en zondag 23 februari 2020 - Vanuit de startlocatie van deze Wintertocht loop je zo de bossen van de Veluwezoom in. Terwijl het einde van de winter langzaam in zicht komt, kun je hier een mooie winterse wandeling maken. Mocht er sneeuw liggen, dan loop je door een sprookjesachtig bos. Maar ook zonder sneeuw is het op de Veluwezoom prima wandelen.

Meer info over dit evenement

Twee Steden Wandeltocht, Franeker (Friesland)

Zaterdag 29 februari 2020 - De beide oude stadjes Franeker en Harlingen zijn al sinds jaar en dag met elkaar verbonden over het water, met het spoor en over de weg. Tijdens deze wandeltocht worden de twee steden met elkaar verbonden. Je kunt 25, 40 of 50 kilometer wandelen.

Meer info over dit evenement

Westlandtocht, Den Haag (Zuid-Holland)

Zaterdag 29 februari en zondag 1 maart 2020 - Tijdens deze wandeltocht in het Westland loop je door Poeldijk, Honselersdijk en het rustige kerkdorp 't Woudt. Ook wandel je achter de bloemenveiling en langs de waterskibaan, met tot slot de recreatiegebieden De Uithof en Madestein. Er zijn routes van diverse afstanden, van 5 tot 30 kilometer.

Meer info over dit evenement

Op zoek naar meer wandelevenementen in februari?

Op deze pagina vind je een selectie van wandelenementen. Op zoek naar meer tochten? Kijk dan in de wandelagenda.

Naar de Wandelagenda


  1. Gratis nieuwsbrief
  2. Bedankt
Gratis nieuwsbrief
Schrijf in en ontvang iedere week het meest actuele wandelnieuws.

Word lid van KWBN

Als wandelliefhebber zit je goed bij KWBN. Wij bieden iedere wandelaar voordelen op maat. Kijk snel verder!

Waarom lid worden?