Wandelend met Tim Knol door de Schoorlse duinen

maandag 29 juni 2020

Hella van der Wijst liep voor magazine Wandel.nl met zanger Tim Knol door de Schoorlse duinen. 'Ik ben echt van wandelen gaan houden', vertelt hij.

Singer-songwriter Tim Knol wandelde van 80 naar 120 kilo. Onderweg vindt hij rust en inspiratie. ‘Overgewicht en corona hadden mijn dood kunnen worden.’ Hella van der Wijst liep met hem door de Schoorlse Duinen, een gevarieerd natuurgebied met volop ruimte om uit te waaien.

Rock-‘n-roll-leven

Als puber verruilt Tim Knol zijn liefde voor voetbal voor die van de gitaar. Het rock-‘n-roll-leven met vriendenband Be Right Back verandert hem van sportief en slank in een drinkebroeder. Een onregelmatig leven, met weinig beweging en veel ongezond eten volgt. Tot hij vorige zomer tijdens een concert ineens uitvalsverschijnselen krijgt. Tijdens een wandeling door Schoorl vertelt Tim over zijn transformatie. “Het effect van wandelen op je lichaam is echt rete-interessant”, vertelt hij. “Ik ben echt van wandelen gaan houden. Naast dat ik geniet van de mooie natuur, vind ik al wandelend rust en inspiratie.”

De Schoorlse Duinen

Hella en Tim wandelen door de Schoorlse Duinen, een prachtige omgeving met een mix van strand, duinen, bossen en heide. Wie niet bang is voor een beetje klimmen en dalen onderweg, is geknipt voor een wandeling door Nederlands hoogste duingebied.

De bekendste duin in het gebied is de Klimduin, die is 51 meter hoog en komt direct uit in het dorpje Schoorl.

Gevarieerd gebied

Omstreeks 1900 had het zand in dit gebied nog vrij spel, daarna begon het Staatsbosbeheer met de aanplanting. De zandbak veranderde in een gebied met bijzondere vogels, meer dan achthonderd verschillende paddenstoelen en heide-, naald- en loofbossen. En het mooiste is: het gevarieerde duingebied in Noord-Holland biedt meer dan zestig kilometer aan paden.

Meer lezen over de wandelroutes in de Schoorlse Duinen? Op deze site van Staatsbosbeheer vind je meer informatie over het gebied en de wandelroutes.


  1. Gratis nieuwsbrief
  2. Bedankt
Gratis nieuwsbrief
Schrijf in en ontvang iedere week het meest actuele wandelnieuws.

Word lid van KWBN

Als wandelliefhebber zit je goed bij KWBN. Wij bieden iedere wandelaar voordelen op maat. Kijk snel verder!

Waarom lid worden?