Wandel zelf de wandeltochten over de Veluwe van AV Athlos

dinsdag 8 september 2020

Atletiekvereniging Athlos organiseert ieder jaar wandeltochten over de Veluwe. Door het coronavirus konden deze wandelevenementen dit jaar helaas niet doorgaan. Daarom stelt de vereniging de routes beschikbaar, zodat je de tochten op eigen gelegenheid kunt lopen.

Het Hulshorsterzand Het Hulshorsterzand

Op de site van AV Athlos kun je drie routes als gpx-track downloaden. Twee routes hebben bovendien een routebeschrijving. De kortste route is 6 kilometer, maar je kunt ook 12 of 26 kilometer lopen. De routes starten en eindigen aan de Watertorenweg in Harderwijk en brengen je door de natuur van de Noordwest Veluwe, met bossen, zandverstuivingen en heidevelden.

Impressie van de langste route

De langste route gaat over het Hulshorsterzand, langs zandverstuivingen met mooie vergezichten. Ook de Hierdense Beek ligt op de route van 26 kilometer. Dit is het laatste deel van de langste beek van de Veluwe die bij Uddel ontspringt en meanderend richting Veluwemeer gaat. Behalve natuur, kom je onderweg ook langs geschiedenis. In Hulshorst zie je het oorlogsmonument met de resten van het vliegtuig dat hier tijdens de Tweede Wereldoorlog neerstortte. Om het monument staan zeven coniferen, die herinneren aan de zeven omgekomen bemanningsleden.

De Hierdense beek De Hierdense beek

Eén van de oudste herbergen

De route gaat verder door het Leuvenumse bos: een groot natuurgebied met naald- en loofbos, stuifzand en heidevelden. Honger of dorst gekregen? De route van 26 kilometer komt bij één van de oudste herbergen van Nederland, De Zwarte Boer. Hier kun je koffie drinken of lunchen, waarna je de wandeling kunt vervolgen over onder meer de heidevelden van het Cyriasische Veld.

De drie wandelroutes van AV Athlos zijn te downloaden via deze link.

De routes van AV Athlos bij Harderwijk De routes van AV Athlos bij Harderwijk


Word lid van KWBN

Als wandelliefhebber zit je goed bij KWBN. Wij bieden iedere wandelaar voordelen op maat. Kijk snel verder!

Waarom lid worden?