Wandel op 14 november een Halfuurtje Door Je Buurtje

donderdag 29 oktober 2020

Voldoende bewegen is gezond. Mensen met diabetes hebben daar nog eens extra profijt van. De Bas van de Goor Foundation organiseert tijdens Wereld Diabetes Dag op 14 november daarom een Halfuurtje Door Je Buurtje. Wandel je mee?

Diabetes en bewegen

Wanneer je diabetes hebt kan je lichaam de bloedsuikerspiegel niet automatisch op het juiste niveau te houden. Sporten en bewegen helpt dan om je diabetes beter te reguleren. Maar dat is soms best even puzzelen. De Bas van de Goor Foundation (BvdGF) organiseert daarom sportieve evenementen om mensen met diabetes te helpen bij het oplossen van de puzzel. Lees hier meer over de BvdGF en haar evenementen. 

Bewegen in coronatijd

De Bas van de Goor Foundation beweegt het liefst samen. Zo organiseert deze stichting normaal elk jaar de Nationale Diabetes Challenge, waar duizenden deelnemers 20 weken lang samen wandelen in wandelgroepjes verspreid over het land. Door de coronatijd kan dat samen wandelen nu beperkt, daarom heeft de stichting een leuke manier bedacht om toch gezamenlijk met duizenden mensen tegelijk te wandelen. En jij kunt meedoen!

Halfuurtje Door Je Buurtje op 14 november

Op 14 november is het Wereld Diabetes Dag. Op deze dag roept de Bas van de Goor Foundation iedereen op om een Halfuurtje Door Je Buurtje te wandelen. Op deze manier vraagt dit goede doel aandacht voor diabetes en bewegen. Wist je bijvoorbeeld dat er 1,2 miljoen mensen met diabetes in Nederland zijn?!

Wanneer je meedoet steun je niet alleen dit goede doel, maar ontvang je na afloop ook nog een leuke verrassing! Daarvoor moet je je eerst wel even aanmelden. Dat kost niets en kan hier. Wij zetten vast onze wandelschoenen klaar voor 14 november! Jij?

Bekijk hier de speciale video over Halfuurtje Door Je Buurtje


Word lid van KWBN

Als wandelliefhebber zit je goed bij KWBN. Wij bieden iedere wandelaar voordelen op maat. Kijk snel verder!

Waarom lid worden?