Vrije Universiteit zoekt wandelaars voor onderzoek

maandag 12 juni 2017

Wat doet het maken van een wandeling precies met ons brein? Wetenschappers van de Vrije Universiteit (VU) in Amsterdam gaan dit de komende tijd onderzoeken. Zij zijn hiervoor op zoek naar wandelaars.

Met het onderzoek willen de wetenschappers van de VU meer inzicht krijgen op welke manier wandelen zorgt voor een gezond lichaam en voor een gezonde geest.

De onderzoekers gaan onder meer bekijken wat er in het brein gebeurt als mensen wandelen op een loopband. Via sensoren die met stickers op het lichaam worden geplakt, kunnen de onderzoekers zien hoe het lichaam op wandelen reageert. Daarnaast krijgen de deelnemers een aantal vragenlijsten.

Het onderzoek duurt in totaal ongeveer 1,5 uur en zal plaatsvinden in de maand juli. Locatie van het onderzoek is de Vrije Universiteit in Amsterdam.

Oproep

De onderzoekers van de Vrije Universiteit zijn op zoek naar 20 deelnemers die op een loopband willen wandelen. Wil jij bijdragen aan een onderzoek naar de effecten van wandelen op ons lichaam en ons brein? Meld je dan aan door een mail te sturen met daarin je gegevens (adres en telefoonnummer) naar redactie@wandel.nl. De onderzoekers van de VU nemen dan contact met je op voor het maken van een afspraak. Er kunnen helaas geen reiskosten worden vergoed. Wandel.nl stelt een cadeaubon t.w.v. 20 euro beschikbaar voor wandelaars die meedoen aan het onderzoek.

27 juni 2017 - De VU heeft inmiddels voldoende aanmeldingen binnen. Iedereen die zich heeft aangemeld, ontvangt binnenkort bericht van de onderzoekers.


  1. Gratis nieuwsbrief
  2. Bedankt
Gratis nieuwsbrief
Schrijf in en ontvang iedere week het meest actuele wandelnieuws.

Word lid van KWBN

Als wandelliefhebber zit je goed bij KWBN. Wij bieden iedere wandelaar voordelen op maat. Kijk snel verder!

Waarom lid worden?