Trashwalking: samen de wereld schoon lopen

dinsdag 7 augustus 2018

Thomas de Konink is eigenaar van TrashWalking.nl. Het platform is ontstaan vanuit de hobby om zelf tijdens een wandeling afval op te ruimen. Zijn doel is zoveel mogelijk mensen hetzelfde te laten doen.

Thomas (links) tijdens een TrashWalk aan de kust van de Waddenzee, foto: TrashWalking Thomas (links) tijdens een TrashWalk aan de kust van de Waddenzee, foto: TrashWalking

Trashwalking

“Vijf jaar geleden ging ik in een natuurgebied wonen. Ik wandelde er regelmatig, maar stoorde me steeds meer aan alle rotzooi die er lag. Vanaf toen ben ik al wandelend troep gaan opruimen. In het begin was er schaamte. Wat zullen andere mensen daarvan denken? Maar op een gegeven moment dacht ik: nou en? Ik ben én buiten bezig, het geeft me een goed gevoel en bovendien kan ik dit alleen of met meerdere mensen doen. Zo ontstond het idee voor een platform om mensen samen te laten wandelen en tegelijkertijd afval te laten opruimen.”

‘Laat ik meedoen’

“Gaandeweg zag ik dat het opruimen effect had. De eerste twee jaar dat ik in het natuurgebied wandelde, kwam ik met best veel rotzooi thuis. Het varieerde van een beetje tot een vuilniszak vol. De laatste jaren is het minder geworden en dat komt niet alleen door mij. Mensen houden zich er tegenwoordig steeds meer mee bezig. Daarom hoop ik met TrashWalking een groter publiek te bereiken. Dat mensen een nieuwe wandeling aankondigen, dat anderen dat zien en denken: ‘Laat ik meedoen!’”

Complete tuinset

“Tijdens mijn wandelingen ben ik de gekste dingen tegengekomen. Een complete tuinset 'in the middle of nowhere'. Of verpakkingsmateriaal van een Senseo-apparaat, inclusief handleiding. Heel bijzonder, aangezien je in dat gebied niet eens met de auto mag komen. Er was ook een keer een groepje jongeren dat een feestje gaf en de wijnflessen en bierkratjes liet liggen. Ik nam ze mee voor het statiegeld. Makkelijk verdiend!”

Meer informatie: www.TrashWalking.nl


  1. Gratis nieuwsbrief
  2. Bedankt
Gratis nieuwsbrief
Schrijf in en ontvang iedere week het meest actuele wandelnieuws.

Word lid van KWBN

Als wandelliefhebber zit je goed bij KWBN. Wij bieden iedere wandelaar voordelen op maat. Kijk snel verder!

Waarom lid worden?