Steeds meer jongeren wandelen

vrijdag 26 oktober 2018

Wandelen is hip onder Duitse jongeren, kopten de kranten deze week. In de natuur op pad gaan is voor veel jongeren de ideale manier om te ontsnappen aan de dagelijkse drukte en stress. Maar ook onder Nederlandse jongeren neemt de populariteit van wandelen toe.

In de Volkskrant stond een uitgebreid artikel over de toegenomen ‘Wanderlust’ onder Duitse jongeren. Deze trend begon tien jaar geleden en is nu steeds duidelijker zichtbaar. Steeds meer jongeren trekken de natuur in en delen via Instagram foto’s van de uitzichten die ze onderweg zien. Ook RTL Boulevard besteedde aandacht aan wandelende jongeren. Bekijk hier het fragment.

Niet alleen Duitse jongeren

‘En niet alleen Duitse jongeren houden van wandelen in de Duitse natuur’, twittert student Jan van Harten. ‘Voor mij en mijn vrienden is het ook de vaste vakantiebestemming.’ Maar ook op de Nederlandse wandelpaden komen steeds meer jongeren. Aan georganiseerde wandeltochten doen steeds meer jongere wandelaars mee en ook wandelroutes zijn steeds meer bij jongeren in trek. Zo twittert Marijke Vaes van Staatsbosbeheer dat ze ook in Nationaal Park De Groote Peel steeds meer jonge mensen de ontspanning en rust van de natuur hebben ontdekt. 'Mooi!' zo besluit ze haar tweet.  

Wil je meer lezen over jongeren die regelmatig hun wandelschoenen aantrekken? In het komende nummer van magazine Wandel.nl interviewen we een paar enthouasiaste jongere wandelaars. Het magazine verschijnt eind november en is vanaf dan ook verkrijgbaar in onze webshop.


  1. Gratis nieuwsbrief
  2. Bedankt
Gratis nieuwsbrief
Schrijf in en ontvang iedere week het meest actuele wandelnieuws.

Word lid van KWBN

Als wandelliefhebber zit je goed bij KWBN. Wij bieden iedere wandelaar voordelen op maat. Kijk snel verder!

Waarom lid worden?