Routebouwer Westerborkpad geeft lezing

woensdag 23 januari 2019

Jan Dokter, de routebouwer van het Westerborkpad, geeft op zondag 27 januari een lezing in Kamp Amersfoort. Hij vertelt hierin onder meer over het ontstaan van de bijzondere wandelroute.

Kamp Westerbork Kamp Westerbork

Jan Dokter (1935) wilde met eigen ogen zien vanaf welke plaats zijn familie tijdens de Tweede Wereldoorlog is gedeporteerd naar de vernietigingskampen. Hij besloot daarom in 2005 de route van de Hollandsche Schouwburg in Amsterdam naar Kamp Westerbork in het Drentse Hooghalen te lopen. Dit leidde uiteindelijk tot de aanleg van een 336 kilometer lange wandelroute: het Westerborkpad. De route gaat langs zestig historische locaties, zoals onderduikadressen, werkkampen en synagogen. Ook Kamp Amersfoort, de locatie van de lezing, ligt op de route.

In zijn lezing vertelt Jan Dokter over het ontstaan van het Westerborkpad, wat hij onderweg tegenkwam en wat het pad met Kamp Amersfoort te maken heeft. De lezing vindt plaats tijdens Holocaust Memorial Day. Kijk op deze pagina voor meer informatie of om je aan te melden voor de lezing.

Wil je meer lezen over het Westerborkpad? Ga dan naar de speciale pagina over deze bijzondere route op Wandel.nl.

Meer informatie over het Westerborkpad  1. Gratis nieuwsbrief
  2. Bedankt
Gratis nieuwsbrief
Schrijf in en ontvang iedere week het meest actuele wandelnieuws.

Word lid van KWBN

Als wandelliefhebber zit je goed bij KWBN. Wij bieden iedere wandelaar voordelen op maat. Kijk snel verder!

Waarom lid worden?