Prijs voor speciale wandelroute voor blinden en slechtzienden

woensdag 6 januari 2021

Een speciale wandelroute voor blinden en slechtzienden van Staatsbosbeheer heeft de Braillepluim in de wacht gesleept. De route ligt rond de schaapskooi in Hoog Buurlo, bij Apeldoorn.

De Braillepluim is een initiatief van de Vereniging Onbeperkt Lezen. De wandelroute van Staatsbosbeheer bij Hoog Buurlo is één van de weinige routes in Nederland waar teksten en kaarten langs de route in brailleschrift worden aangeboden.

Wandelaars kunnen een audiobestand downloaden waarmee zij via hun smartphone de route kunnen volgen en onderweg informatie kunnen beluisteren.

De schaapskooi bij Hoog Buurlo, foto: Wikimedia - Dirk Jan van Zoest De schaapskooi bij Hoog Buurlo, foto: Wikimedia - Dirk Jan van Zoest

Eeuwenoude schaapskooi

De wandelroute heeft een lengte van 1 kilometer en start vanaf de parkeerplaats bij de schaapskooi. Onderweg worden je zintuigen geprikkeld door geluiden en geuren van de schapen en door de verschillende ondergronden waar je op loopt. Hoog Buurlo is een oude nederzetting op de Veluwe, dat bestaat uit twee schaapskooien en twee huizen. Het natuurgebied bestaat uit statige beukenlanen, akkers en heidevelden. In de schaapskooi overnacht al sinds de negende eeuw een kudde Veluwse heideschapen, die overdag de heide begraast.

Meer informatie over de route

  


Word lid van KWBN

Als wandelliefhebber zit je goed bij KWBN. Wij bieden iedere wandelaar voordelen op maat. Kijk snel verder!

Waarom lid worden?