Op excursie: wandelen in het licht van de volle maan

dinsdag 27 februari 2018

Ga wilde dieren zoeken in de schemering met Staatsbosbeheer.

Foto: Brigitte Balfoort Foto: Brigitte Balfoort

In het donker het bos in? Dat kan met de speciale volle maanwandelingen van Staatsbosbeheer (www.staatsbosbeheer.nl/vollemaanwandelingen).

Ga je op volle maanwandeling op de Veluwe? Houd dan je ogen en oren open voor deze wilde dieren:

Edelherten

Grootste hert van ons land. Vooral mannetjes zijn indrukwekkend met hun enorme gewei, dat hen wel 2,5 meter hoog maakt. Edelherten zijn vrij donker, waardoor ze in een schemerig bos bijna niet opvallen.

Damherten

De brutaaltjes in de hertenfamilie. Kleiner dan edelherten. Mannetjes herken je aan hun platte gewei. Ze hebben meestal een vacht met witte vlekjes.

Reeën

De ree kreeg door zijn sierlijke verschijning de bijnaam ‘prins van het bos’ (het edelhert is de koning). Blijft je vaak even aankijken en huppelt dan weg, waarbij hij zijn witte vlek op het achterwerk toont.

Wilde zwijnen

Ook wel ‘de nozems van het bos’ genoemd’. Ze zijn ruig en hebben enorm scherpe tanden, maar gelukkig vallen ze er geen mensen mee aan in het bos. In het bos zie je vaak wroetsporen van zwijnen.

Moeflons

Wilde schapen, die ooit door Anton Kröller zijn ingevoerd vanuit Sardinië en Corsica. De mannetjes hebben grote, gedraaide hoorns, die langer en ronder worden als ze ouder worden.


  1. Gratis nieuwsbrief
  2. Bedankt
Gratis nieuwsbrief
Schrijf in en ontvang iedere week het meest actuele wandelnieuws.

Word lid van KWBN

Als wandelliefhebber zit je goed bij KWBN. Wij bieden iedere wandelaar voordelen op maat. Kijk snel verder!

Waarom lid worden?