Ontdek de geheimen van de Onlanden tijdens de Nature Walk Groningen

dinsdag 10 september 2019

Ontdek in het laatste weekend van oktober de geheimen van het Groningse natuurgebied de Onlanden. Je kunt een tocht van 10 of 20 kilometer lopen.

Uitzicht over de Onlanden vanaf de uitkijktoren, foto Natuurmonumenten Uitzicht over de Onlanden vanaf de uitkijktoren, foto Natuurmonumenten

Op zondag 27 oktober 2019 is de eerste editie van de Nature Walk Groningen. Met je deelname aan deze tocht steun je Natuurmonumenten. Je kunt 10 of 20 kilometer door de Onlanden wandelen. Dit nieuwe natuurgebied ligt vlakbij de stad Groningen en bestaat uit ruige hooilanden en een moerasbos. Het werd in 2010 aangelegd als natuur- en waterbergingsgebied. Het waterrijke gebied is in trek bij allerlei diersoorten.

Icoon van de Onlanden is de zilverreiger. Maar je kunt nog veel meer vogelsoorten tijdens je tocht tegenkomen: van zeearenden tot de roerdomp. Ook vossen en otters bewonen het gebied. Exmoorpony's, herkenbaar aan hun korte pootjes en witte snuit, begrazen de Onlanden.

Een otter, foto: Natuurmonumenten Een otter, foto: Natuurmonumenten

Een 26 meter hoge uitkijktoren is het letterlijke hoogtepunt van de tocht. Je hebt een prachtig uitzicht over het gebied en op de skyline van Groningen. Een mooie tussenstop van je wandeling. Vergeet je verrekijker niet mee te nemen. Tijdens de Nature Walk geven de boswachters van Natuurmonumenten je informatie over een aantal bijzondere plekken in het gebied en natuurlijk over de dieren en planten. Zo kun je al wandelend de geheimen van de Onlanden ontdekken. Kijk voor meer informatie over de Nature Walk Groningen op www.naturewalkgroningen.nl.


  1. Gratis nieuwsbrief
  2. Bedankt
Gratis nieuwsbrief
Schrijf in en ontvang iedere week het meest actuele wandelnieuws.

Word lid van KWBN

Als wandelliefhebber zit je goed bij KWBN. Wij bieden iedere wandelaar voordelen op maat. Kijk snel verder!

Waarom lid worden?