Nieuwste nummer van magazine Wandel.nl is uit

donderdag 2 juli 2020

Nummer 3-2020 van magazine Wandel.nl is deze week verschenen. In dit nummer geven we je inspiratie om de komende zomer in eigen land op pad te gaan. Wat lees je in dit nummer?

De Sint-Pietersberg in Zuid-Limburg is een waar vlinderparadijs. Met vlinderteller Herman Peeters gingen we op pad om de kleurrijke insecten te zien. Ook in het Fochteloërveen, een hoogveengebied op de grens van Drenthe en Friesland, kun je veel vlinders zien. Net als libellen, diverse vogelsoorten en maar liefst drie soorten slangen. Boswachter Martin Snip laat het je zien.

Ga je wandelen in de zomermaanden, dan kun je te maken krijgen met onweer. Soms komt onweer letterlijk als donderslag bij heldere hemel tijdens je wandeling. Wat kun je dan het beste doen? Metereoloog Yannick Damen van Weeronline geeft adviezen.

Zanger Tim Knol wandelde het afgelopen jaar van 120 naar 80 kilo. In de Schoorlse duinen vertelt hij Hella van der Wijst meer over deze prestatie. Want wandelen mag dan over het algemeen geen competitief element in zich hebben, het is zeker een sport. Hoogleraar fysiologie Maria Hopman legt in een interview uit waarom.

Uiteraard vind je in dit nummer ook weer de vaste rubrieken.

Wil jij magazine Wandel.nl lezen?

Je kunt het magazine in onze webshop bestellen via onderstaande button.

Bestel magazine Wandel.nl

Wil je magazine Wandel.nl 5 keer per jaar in je brievenbus krijgen? Neem dan het alles-in-1-pakket van KWBN en profiteer bovendien van nog veel meer voordelen. Klik hier voor meer informatie over het alles-in-1-pakket.


  1. Gratis nieuwsbrief
  2. Bedankt
Gratis nieuwsbrief
Schrijf in en ontvang iedere week het meest actuele wandelnieuws.

Word lid van KWBN

Als wandelliefhebber zit je goed bij KWBN. Wij bieden iedere wandelaar voordelen op maat. Kijk snel verder!

Waarom lid worden?