Nieuw: Leiden Marathon Wandeleditie

maandag 12 februari 2018

Leiden Marathon organiseert dit jaar naast de marathon voor hardlopers voor het eerst ook een wandeltocht. Wandelaars kunnen zowel de binnenstad van Leiden als het groene buitengebied ontdekken.

Ook het dorp Hoogmade ligt op de route van de wandeltocht Ook het dorp Hoogmade ligt op de route van de wandeltocht

Vanaf nu kan de Leiden Marathon ook gewandeld worden. Op zaterdag 26 mei 2018 worden de hardlooproutes over de hele marathon, de halve marathon en de 10 kilometer ook aangeboden aan wandelaars. De tocht is bedoeld voor ieder type wandelaar: van beginner tot kilometervreter.

Typisch Hollands landschap

Onder de naam ‘Wandelen met Ton van Bemmelen Sports’  is de eerste Leiden Marathon Wandeleditie een feit. Net zoals de hardlopers op zondag krijgen de zaterdagse wandelaars onder meer een medaille, foto, track and trace, routeboekje, verzorging en gezelligheid op het afwisselende en uitgepijlde parcours door historisch Leiden en pittoreske dorpen in het Groene Hart. Zo wandel je nog door de drukke gezellige binnenstad van Leiden en zo wandel je door het prachtige rustige Groene Hart langs bijvoorbeeld een kaasboerderij en langs de koeien en de molens. Echt een typisch Hollands landschap met om de 5 km leuke gezellige stempelposten.

Feestelijke loungeplek

Er is op verschillende punten muziek, en de wandelaars kunnen onderweg leuke foto’s maken met een aparte schilderijlijst. Verder zijn de stempelposten in horecazaken waar het goed toeven is.

De start en finish vinden plaats op het feestelijk aangeklede Pieterskerkplein, waar op zaterdag en zondag van alles te doen is en dat is omgebouwd tot een loungeplek. De starts zijn zo gepland dat de finishende wandelaars binnenkomen vanaf ongeveer 17.00 uur tot 22.00 uur, waar de 5 kilometer night run op aansluit.

Korting en meer info

Hoofdsponsor Ton van Bemmelen Sports geeft deelnemers aan het wandelevenement het volledige inschrijfgeld via een kortingscoupon terug. Kijk voor meer informatie en om je in te schrijven op www.marathon.nl 


  1. Gratis nieuwsbrief
  2. Bedankt
Gratis nieuwsbrief
Schrijf in en ontvang iedere week het meest actuele wandelnieuws.

Word lid van KWBN

Als wandelliefhebber zit je goed bij KWBN. Wij bieden iedere wandelaar voordelen op maat. Kijk snel verder!

Waarom lid worden?