Nieuw Klompenpad bij Buren: het Teisterbantpad

Aankomend weekend wordt in de gemeente Buren een nieuw Klompenpad geopend: het Teisterbantpad.

Landgoed Soelen, foto: Wikimedia - John Scholte Landgoed Soelen, foto: Wikimedia - John Scholte

Het nieuwe Klompenpad heeft een lengte van 13 kilometer en leidt wandelaars door het buitengebied van de Betuwse dorpen Zoelen en Kerk-Avezaath. De route gaat onder meer over het oude landgoed Soelen. Je wandelt door boomgaarden en over stroomruggen.

Keltische naam

Het nieuwe Klompenpad heet het Teisterbantpad. Teisterbant was in de middeleeuwen een graafschap (ook wel een Gouw genoemd) tussen Vlaardingen en Tiel. De naam komt waarschijnlijk uit het Keltisch en betekent ‘rechts gelegen’. De landen waar het nieuwe Klompenpad overheen gaat, maakten deel uit van het graafschap Teisterbant. Je kunt het Teisterbantpad onder meer starten vanaf Herberg De Zoelensche Brug aan de Achterstraat 2 in Zoelen.

Wat zijn Klompenpaden?

Foto: Wikimedia Foto: Wikimedia

Klompenpaden zijn gemarkeerde rondwandelingen door agrarisch cultuurlandschap. De paden zijn meestal onverhard en voeren je over boerenland en landgoederen. De cultuur en natuur langs de routes vertellen je over de geschiedenis van de omgeving.

De paden zijn een initiatief van Landschap Erfgoed Utrecht en Stichting Landschapsbeheer Gelderland. Er zijn in de provincies Utrecht en Gelderland momenteel bijna honderd Klompenpaden van verschillende lengten.

Ga naar www.klompenpaden.nl voor een overzicht van alle paden.


  1. Gratis nieuwsbrief
  2. Bedankt
Gratis nieuwsbrief
Schrijf in en ontvang iedere week het meest actuele wandelnieuws.

Word lid van KWBN

Als wandelliefhebber zit je goed bij KWBN. Wij bieden iedere wandelaar voordelen op maat. Kijk snel verder!

Waarom lid worden?