Nacht van de Vluchteling goes digital!

donderdag 23 april 2020

Eén van de wandelevenementen die vanwege de coronacrisis helaas niet kan doorgaan, is de Nacht van de Vluchteling. Deze zou in de nacht van 20 op 21 juni plaatsvinden. De organisatie, Stichting Vluchteling, komt daarom met een digitaal alternatief.

Met de jaarlijkse Nacht van de Vluchteling zamelt Stichting Vluchteling geld in voor hulp aan vluchtelingen. ‘Juist nu is de noodhulp voor vluchtelingen heel hard nodig’, legt de organisatie uit. ‘De uitbraak van het coronavirus heeft in een vluchtelingenkamp rampzalige gevolgen. Daarom gaan we samen digitaal lopen.’

Hoe doe je mee?

Binnenkort wordt de Nacht van de Vluchteling-app gelanceerd. Hiemee kun je zoveel mogelijk kilometers in huis of in je eigen omgeving gaan lopen. Elke stap telt mee en wordt op jouw persoonlijke en op een gezamenlijke teller bijgehouden. Je kunt zelf kiezen hoeveel kilometer je wilt lopen: 10, 20, 40 of zelfs meer. Voor deze kilometers laat jij je sponsoren om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor noodhulp aan vluchtelingen overal ter wereld. Zodra de app er is, kun je meteen beginnen met het maken van je kilometers.

Stichting Vluchteling wil de actie op 20 juni (de oorspronkelijke datum van de Nacht van de Vluchteling) tot een knallend einde brengen. Hierover volgt later meer informatie. Je kunt je aanmelden voor de digitale Nacht van de Vluchteling op deze site van de organisatie. Zodra de app live is, ontvang je een mail met informatie hoe de actie werkt.

Meer informatie over de Nacht van de Vluchteling


  1. Gratis nieuwsbrief
  2. Bedankt
Gratis nieuwsbrief
Schrijf in en ontvang iedere week het meest actuele wandelnieuws.

Word lid van KWBN

Als wandelliefhebber zit je goed bij KWBN. Wij bieden iedere wandelaar voordelen op maat. Kijk snel verder!

Waarom lid worden?