Maak kans op verhalenbundel over de Vierdaagse Nijmegen

maandag 25 juni 2018

Wat maakt de Vierdaagse Nijmegen zo bijzonder? Je leest het in De vriendelijkste marathon ter wereld, een verhalenbundel die onlangs verscheen. Wandel.nl verloot onder nieuwsbriefabonnees tien exemplaren van het boek.

De start van de Vierdaagse Nijmegen komt steeds dichterbij. Met de 4-daagse verhalenbundel ‘De vriendelijkste marathon ter wereld’ kun je alvast in de stemming komen. Onder de abonnees van onze nieuwsbrief verloten wij tien exemplaren van de bundel.

Waarom brengt de Vierdaagse Nijmegen jaarlijks tienduizenden deelnemers en anderhalf miljoen toeschouwers op de been? In ‘De vriendelijkste marathon ter wereld’ proberen 37 schrijvers hier een antwoord op te geven. De titel van de bundel verwijst naar tv-presentator Fons de Poel, die de Vierdaagse vorig jaar in zijn programma ‘Het Gevoel van de Vierdaagse’ omschreef als ‘de vriendelijkste marathon ter wereld’. Hij bijt met zijn bijdrage niet voor niets het spits af in de bundel.

Bijzondere herinneringen

Debutanten, kilometervreters, vrijwilligers, supporters, de burgemeester en zelfs een psycholoog: een bonte verzameling aan schrijvers passeert de revue. Hun overeenkomst: ze hebben allemaal bijzondere herinneringen aan het grootste wandelevenement ter wereld. Zoals Ronald van Rijn, die als parachutist drie keer bij de Vlaggenparade in de Goffert uit de lucht sprong om daarna zelf nog de Vierdaagse te lopen. Of Jan Fokke Oosterhof, die als marathonloper in 2010 ongetraind aan de start stond van zijn zware Vierdaagse.

Twee bewoners aan de Sint Annastraat vertellen hoe zij hun huis op de slotdag jaarlijks omtoveren tot Villa Gladiola. Vanuit de tuin worden de wandelaars uitzinnig toegezongen, tot de allerlaatste deelnemer is gepasseerd en het weer een normaal huis is geworden. ‘Het verkeer eist de weg op en we moeten weer 360 dagen wachten tot de start van het enige echte wandelfeest op onze planeet’, luidt de laatste zin van de verhalenbundel.

Maak kans op het boek

Wil jij kans maken op de 4-daagse verhalenbundel 'De vriendelijkste marathon ter wereld'? Onder onze abonnees van de Wandel.nl nieuwsbrief verloten wij tien exemplaren van de bundel. Mail je adresgegevens voor 8 juli naar actie@magazinewandel.nl en zet in de onderwerpregel ‘Vierdaagsebundel’.

Heb je nog geen abonnement op de gratis Wandel.nl nieuwsbrief? Meld je dan eerst hier aan.


  1. Gratis nieuwsbrief
  2. Bedankt
Gratis nieuwsbrief
Schrijf in en ontvang iedere week het meest actuele wandelnieuws.

Word lid van KWBN

Als wandelliefhebber zit je goed bij KWBN. Wij bieden iedere wandelaar voordelen op maat. Kijk snel verder!

Waarom lid worden?